Κόσμος|17.02.2023 22:55

Καταρράκτες του Νιαγάρα: Μητέρα πήδηξε με τον 5χρονο γιο της στην αγκαλιά – Νεκρή η ίδια, επέζησε το παιδί

Newsroom

Ένα φρικιαστικό περιστατικό έλαβε χώρα στους καταρράκτες του Νιαγάρα στις ΗΠΑ, όταν 34χρονη μητέρα πήρε στην αγκαλιά τoν 5χρονο γιο της και πήδηξε στο κενό, στις αρχές της εβδομάδας. Η γυναίκα έχασε τη ζωή της, ωστόσο το παιδί επέζησε.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αρχηγός της αστυνομίας των Πολιτειακών Πάρκων της Νέας Υόρκης, Κρις Ρόλα,  η γυναίκα με το παιδί στην αγκαλιά της έπεσαν από ύψος περίπου 27 μέτρων, προς τον πυθμένα του φαραγγιού κοντά στο τουριστικό αξιοθέατο «Cave of the Winds». Ο αστυνομικός σημείωσε ότι, οι Αρχές, προσπάθησαν να σώσουν τη μητέρα και τον γιο της. Μόνο το μικρό αγόρι, ωστόσο, κατέστη δυνατό να μεταφερθεί με ασθενοφόρο σε κοντινό νοσοκομείο. Το παιδί ήταν «σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση». Όταν το σωστικό συνεργείο την προσέγγισε, η μητέρα του αγοριού ήταν ήδη νεκρή. Το παιδάκι φέρει τραύμα στο κεφάλι του.

Διερευνούν τι συνέβη πριν την πτώση

Ο Κρις Ρόλα αναφέρθηκε και στις συνθήκες πριν το περιστατικό, σημειώνοντας ότι η μητέρα βρισκόταν, μαζί με το παιδί και τον σύζυγό της, στο πάρκο. Οι Αρχές δε γνωρίζουν τι συνέβη πριν την πτώση, ωστόσο υπό ανάκριση βρίσκεται ο σύζυγος, καθώς και άλλοι μάρτυρες που ήταν παρόντες την ώρα του περιστατικού. «Η έρευνα συνεχίζεται αλλά δεν πιστεύουμε ότι πρόκειται για ατύχημα», είπε ο Ρόλα και πρόσθεσε πως, «είναι πολύ παγωμένα εκεί κάτω. Είναι ένα πραγματικά σκληρό έδαφος αλλά οι διασώστες μπόρεσαν να φτάσουν κοντά στο αγόρι και να κάνουν ό,τι μπορούσαν. Δυστυχώς δεν ισχύει το ίδιο και για τη μητέρα». Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι, «κάναμε κάθε δυνατή προσπάθεια για το παιδί που ήταν ακόμα ζωντανό εκείνη τη στιγμή. Οι καταρράκτες του Νιαγάρα είναι ένα δύσκολο μέρος για να κάνεις διασώσεις».

Λόγω της ηλικίας του παιδιού αλλά και της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν έχουν γίνει γνωστά τα ονόματα της γυναίκας και του γιου της. Η οικογένεια, όπως σημείωσε η αστυνομία, δεν είναι από την περιοχή.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

καταρράκτες ΝιαγάραγυναίκαπαιδίΗΠΑειδήσεις τώρα