Κόσμος|20.02.2023 12:14

Ανησυχία στη Χαβάη και συνέχεια στο θρίλερ που ξεκίνησε η Κίνα: Πληροφορίες πως ραντάρ «έπιασαν» ένα μεγάλο λευκό μπαλόνι

Newsroom

Συνεχίζεται το «θρίλερ» με τα μπαλόνια της Κίνας καθώς πιλότοι ανέφεραν πως είδαν ένα «μεγάλο λευκό μπαλόνι» στα ραντάρ τους ανατολικά της Χαβάης το απόγευμα της Κυριακής.

Πολλές αναφορές δείχνουν ότι το αντικείμενο εντοπίστηκε πάνω από τη Χονολουλού. Οι αναφορές έρχονται λίγες ημέρες αφότου αξιωματούχοι των ΗΠΑ ισχυρίστηκαν πως ένα κινεζικό «κατασκοπευτικό» αερόστατο που κατευθυνόταν προς τη Χαβάη εξετράπη της πορείας του.

Ορισμένες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρουν ότι το αντικείμενο εντοπίστηκε από πιλότους σε ύψος περίπου 15.000 μέτρων.

Ωστόσο, οι αρμόδιες Αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει ακόμα τις αναφορές για με την ταυτότητα του αντικειμένου και την πιθανή απειλή που αποτελεί για το κοινό, σύμφωνα με την Daily Mail.

Σημειώνεται πως ο αμερικανικός στρατός κατέρριψε αρκετά μπαλόνια νωρίτερα αυτό το μήνα.

Στις 4 Φεβρουαρίου μαχητικό αεροσκάφος των ΗΠΑ κατέρριψε ένα κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι, όπως το αποκαλεί η Ουάσινγκτον, το οποίο εισήλθε στον ουρανό της Βόρειας Αμερικής.

Το Πεκίνο υποστηρίζει πως ήταν ένα μετεωρολογικό σκάφος που έχασε τον δρόμο του.

Tα συντρίμμια του μπαλονιού έχουν συλλεχθεί και εξετάζονται στα εργαστήρια του FBI, ενώ οι σχέσεις των δύο χωρών είναι στο «κόκκινο».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

μπαλόνιαΧαβάηειδήσεις τώραΚίνα