Κόσμος|23.02.2023 21:18

Qatar Gate: Αποφυλακίζεται με βραχιολάκι ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι, πρώην σύντροφος της Καϊλή

Newsroom

Το Συμβούλιο του Δικαστηρίου των Βρυξελλών επέβαλε το μέτρο της κράτησης με ηλεκτρονικό βραχιολάκι στον Φραντσέσκο Τζιόρτζι, έναν από τους βασικούς κατηγορούμενους στην υπόθεση διαφθοράς που είναι γνωστή ως Qatar Gate. Αυτό ανακοινώθηκε από την ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου μετά από διαβούλευση που ακολούθησε την ακρόαση για τον έλεγχο της κράτησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί.

Ειδικότερα, επισημαίνεται ότι «στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας έρευνας από την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία και την Ομοσπονδιακή Αστυνομία για φερόμενες πράξεις εγκληματικής οργάνωσης, διαφθοράς και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ένα άτομο παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου των Βρυξελλών.

Το συμβούλιο επιβεβαίωσε σήμερα την προληπτική κράτηση του Φραντσέσκο Τζιόρτζι αλλά υπό τους όρους, ηλεκτρονικό βραχιόλι. Εάν ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, θα εμφανιστεί ενώπιον του εφετείου εντός δεκαπέντε ημερών. Η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία δεν θα ασκήσει έφεση στην απόφαση».

Ο Τζιόρτζι, βοηθός στο Ευρωκοινοβούλιο, βρισκόταν στη φυλακή από τις 9 Δεκεμβρίου. Προφυλακισμένοι στη φυλακή, στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας, παραμένουν ακόμη οι ευρωβουλευτές Εύα Καϊλή, Μαρκ ταραμπέλα  και ο πρώην ευρωβουλευτής Αντόνιο Παντσέρι. Ο Αντρέα Κοτσολίνο, ευρωβουλευτής, βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό στη Νάπολη, αναμένοντας την έκδοσή του.

Νωρίτερα, οι Times είχαν δημοσιεύσει ένα άρθρο, με πληροφορίες που είχαν συγκεντρωθεί στο γραφείο του Βέλγου εισαγγελέα, σύμφωνα με το οποίο ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι και ο Αντόνιο Παντσέρι μοιράζονταν ένα κελί για αρκετές εβδομάδες, παρόλο που εμπλέκονταν στην ίδια υπόθεση διαφθοράς.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, οι δύο είχαν τη δυνατότητα να μοιράζονται ένα κελί στις φυλακές St Gilles των Βρυξελλών, γεγονός που θα μπορούσε να τους επιτρέψει να συντονίσουν τις αντίστοιχες καταθέσεις τους. Στη συνέχεια οι δύο θα μεταφέρονταν σε ξεχωριστά κελιά, αναφέρουν οι Times. Το γραφείο του εισαγγελέα δεν σχολίασε το θέμα εκείνη τη στιγμή.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

σκάνδαλοειδήσεις τώραΕύα ΚαϊλήQatar Gate