Κόσμος|25.02.2023 09:41

Αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο στο Τενεσί προκαλεί αντιδράσεις: Η πολιτεία απαγορεύει τα drag shows σε χώρους με παιδιά

Newsroom

Ένα αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο που περιορίζει τα drag shows σε δημόσιους χώρους και σε χώρους που μπορεί να βρίσκονται παιδιά ενέκρινε η ελεγχόμενη από τους ρεπουμπλικανούς Γερουσία στο Τένεσι των ΗΠΑ

«Προσφέρει σιγουριά στους γονείς ότι μπορούν να πάνε τα παιδιά τους σε μια δημόσια ή ιδιωτική παράσταση και δεν θα βρεθούν ενώπιον μιας σεξουαλικοποιημένης παράστασης», δήλωσε ο επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Γερουσία του Τενεσί, Τζακ Τζόνσον.

Το νομοσχέδιο ορίζει τα drag shows ως μία από τις «παραστάσεις με προσανατολισμό προς τους ενήλικες» από στρίπερς, χορευτές go-go ή «άνδρες ή γυναίκες σωσίες». Το πρώτο αδίκημα θα είναι πλημμέλημα, ενώ το επόμενο  κακούργημα, με ποινή φυλάκισης από ένα έως έξι χρόνια

Η Pepermint, drag performer που έγινε διάσημη από το «Drag Race», δήλωσε ότι τα νομοσχέδια κατά του drag είναι απλώς το τελευταίο σε μια μακρά ιστορία νομοθεσίας κατά των LGBT που βασίζεται σε ψευδείς, επικίνδυνες προσβολές κατά των ομοφυλόφιλων και των τρανς.

«Το πρώτο πράγμα που κάνουν είναι να μας στοχοποιούν, να μας εξευτελίζουν, να μας κακοποιούν και στη συνέχεια να ψηφίζουν νομοθεσία εναντίον μας», τόνισε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νομοσχέδιο θα πρέπει να υπογράψει ο κυβερνήτης του Τένεσι Μπιλ Λι, προκειμένου να γίνει νόμος. Συνολικά 8 πολιτείες των ΗΠΑ κατευθύνονται στον περιορισμό των drag shows. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

drag queenΗΠΑειδήσεις τώραΡεπουμπλικάνοιΤενεσί