Επίσκεψη Λουκασένκο στην Κίνα: Τι θα συζητήσει και ποιους θα συναντήσει
NewsroomΣτην Κίνα για επίσημη επίσκεψη από την Τρίτη ως την Πέμπτη, θα μεταβεί ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο όπως ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.
«Ύστερα από πρόσκληση του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κίνα από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Χούα Τσουνγίνγκ.
Ο Λουκασένκο είναι στενός σύμμαχος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και στηρίζει την εισβολή της Ρωσίας, από την οποία η Λευκορωσία εξαρτάται οικονομικά και πολιτικά, στην Ουκρανία.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Τσιν Γκάνγκ ενημέρωσε τον Λευκορώσο ομόλογό του Σεργκέι Αλέινικ, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας χθες, για την επιθυμία του Πεκίνου να συνεργαστεί με τη Λευκορωσία για την εμβάθυνση της αμοιβαίας πολιτικής εμπιστοσύνης, σύμφωνα με ανακοίνωση του κινεζικού υπουργείου.
- Έρχονται σαρωτικές αλλαγές προσώπων σε ΕΟΠΥΥ, ΕΟΦ και ΙΦΕΤ λίγο πριν τις εκλογές - Όλο το παρασκήνιο και τα σχέδια του υπουργείου Υγείας
- Nέα δεδομένα και αυστηρές ποινές στον ΚΟΚ - Πότε θα χάνουν οι οδηγοί το δίπλωμά τους για πέντε χρόνια και ποιες οι παραβάσεις που θα «καίνε»
- Νέο «αίμα» στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας: Οι 30ρηδες που ρίχνονται στη μάχη του σταυρού
- Πώς θα διαχειριστεί ο ΣΥΡΙΖΑ το θέμα του Νίκου Παππά στον δρόμο προς τις κάλπες - Στο «κόκκινο» η πόλωση στο πολιτικό σκηνικό πριν τις εκλογές
- Καγκελάριος: Το ρεκόρ της HELLENiQ ENERGY, η σπορά του ΟΤΕ κι o νέος στόχος για τη Mytilineos
- Τραγικός ο απολογισμός της σύγκρουσης ταχύπλοου και σκάφους του Λιμενικού στη Χίο: 15 νεκροί και 25 τραυματίες, απέβαλαν δύο έγκυες
- Νέοι συρμοί σε... δόσεις στην Αθήνα: Αναβαθμίσεις υφισταμένων για ανακούφιση του κορεσμένου συστήματος
- Συνταγματική αναθεώρηση: Γιατί δεν χάνεται η διαδικασία ακόμη κι αν η νέα Βουλή διαρκέσει μία μέρα
- Η γραμμή περί «χάους» που παράτησε ο Μητσοτάκης, ο «δίκοπος» αριθμός βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και τα θερμά λόγια που αντάλλαξαν Βενιζέλος-Στυλιανίδης