Κόσμος|25.02.2023 14:30

Φρίκη στο Χονγκ Κονγκ: Δολοφόνησαν και τεμάχισαν πασίγνωστη Influencer – 4 συλλήψεις

Newsroom

Συνολικά 4 άτομα συνέλαβε η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ, για τη δολοφονία της Άμπι Τσόι, γνωστού μοντέλου και ινφλουένσερ, αφότου ανακαλύφθηκε το τεμαχισμένο πτώμα της, σε μια υπόθεση που προκαλεί φρίκη.

Το σπίτι του χωριού όπου η αστυνομία βρήκε τμήματα του πτώματος του μοντέλου από το Χονγκ Κονγκ είχε μετατραπεί σε ένα φρικιαστικό σφαγείο, δήλωσαν οι αστυνομικοί, αφού βρήκαν μια μηχανή κοπής κρέατος, ένα ηλεκτρικό πριόνι, δοχεία σούπας με ανθρώπινο ιστό και πόδια στοιβαγμένα στο ψυγείο.

Οι αρχές δήλωσαν την Παρασκευή ότι υποψιάζονται ότι η δολοφονία, προκλήθηκε από έναν καυγά για δεκάδες εκατομμύρια δολάρια του Χονγκ Κονγκ που ξέσπασε μεταξύ της 28χρονης influencer, του πρώην συζύγου της και της οικογένειάς του.

 

Ο πρώην σύζυγος, 31 ετών και άνεργος, βρισκόταν στο επίκεντρο ανθρωποκυνηγητού σε ολόκληρη την πόλη, ενώ είχαν συλληφθεί ο πρώην γαμπρός της Τσόι και οι πρώην πεθεροί της.

Περιγράφοντας τη δολοφονία ως «προμελετημένη» και «καλά σχεδιασμένη», ο επιθεωρητής Alan Chung Nga-lun της περιφερειακής μονάδας εγκλημάτων Kowloon West δήλωσε ότι το ισόγειο διαμέρισμα του τριώροφου σπιτιού στο Lung Mei Tsuen του Tai Po είχε προετοιμαστεί προσεκτικά ως χώρος τεμαχισμού του πτώματος.

«Τα μέρη του σώματος που βρήκαμε ήταν μέσα στο ψυγείο. Υπάρχουν δύο πόδια που ανήκουν σε μια γυναίκα», είπε. «Ψάχνουμε ακόμη το κεφάλι, τον κορμό και τα χέρια, τα οποία πιστεύαμε ότι είχαν πεταχτεί».

Το διαμέρισμα είχε νοικιαστεί από τον πρώην πεθερό του θύματος και αντί για ένα επιπλωμένο σπίτι, οι αστυνομικοί βρήκαν ένα μέρος εντελώς γυμνό από έπιπλα, με μόνο έναν καναπέ και ένα τραπέζι μέσα.

 

«Οι ύποπτοι κάλυψαν τους τοίχους του διαμερίσματος με ένα πανί και φόρεσαν ασπίδες προσώπου και αδιάβροχα για να μην λερωθούν με αίμα διαμελίζοντας το πτώμα», δήλωσε ο Chung.

Ο επιθεωρητής δήλωσε ότι η αστυνομία ξεκίνησε την έρευνά της μετά την παραλαβή μιας αναφοράς για την εξαφάνιση της Choi την Τρίτη και επικοινώνησε με τον αδελφό και τους γονείς του πρώην συζύγου της Choi.

Αλλά η έρευνα παρεμποδίστηκε από ψευδείς και παραπλανητικές δηλώσεις που έκαναν στους αστυνομικούς οι ύποπτοι, ηλικίας 31 έως 65 ετών, είπε.

 

Ένας εσωτερικός συνεργάτης δήλωσε στην εφημερίδα Morning Post ότι η αστυνομία υποπτευόταν ότι πριν εξαφανιστεί η Choi, ο πρώην γαμπρός της, ο οποίος χρησίμευε ως σοφέρ της, πήγε στο σπίτι της για να τη συναντήσει. Οι δυο τους υποτίθεται ότι θα πήγαιναν να παραλάβουν την κόρη που είχε αποκτήσει με τον πρώην σύζυγό της.

Η γυναίκα δηλώθηκε ως αγνοούμενη αφού δεν παρέλαβε το παιδί. Η Choi είχε επίσης έναν γιο με τον πρώην σύζυγό της, δήλωσε η Chung.

Το ακίνητο στο Lung Mei Tsuen αποκλείστηκε καθώς ντετέκτιβ και ιατροδικαστές εξέταζαν τον τόπο του εγκλήματος το απόγευμα, ενώ μέχρι το σούρουπο, δεκάδες αστυνομικοί της αστυνομικής τακτικής μονάδας χτένιζαν το χωριό για στοιχεία.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

δολοφονίαinfluencerειδήσεις τώραπτώμαΧονγκ Κονγκ