Κόσμος|27.02.2023 07:34

Αιφνίδια απόφαση Ζελένσκι: Καθαιρεί κορυφαίο αξιωματικό του στρατού χωρίς να εξηγεί γιατί

Newsroom

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι καθαίρεσε την Κυριακή ανώτερο αξιωματικό του ουκρανικού στρατού, ο οποίος ήταν ο διοικητής των δυνάμεων που μάχονται εναντίον των Ρώσων στο ανατολικό τμήμα της χώρας, όπου οι εχθροπραξίες μαίνονται. Ωστόσο, ο Ζελένσκι δεν εξήγησε ποιοι ήταν οι λόγοι πίσω από αυτή την απόφαση.

Με διάταγμα που είχε συνολική έκταση μόλις μία γραμμή, ο κ. Ζελένσκι ανακοίνωσε την καθαίρεση του Εντουάρντ Μοσκαλιόφ από το αξίωμα του διοικητή των μεικτών δυνάμεων της Ουκρανίας, που εμπλέκονται στις μάχες στο Ντονμπάς.

Ο κ. Ζελένσκι είχε αναφερθεί στον Εντουάρντ Μοσκαλιόφ μόλις την Παρασκευή, απαριθμώντας τους διοικητές με τους οποίους συζήτησε. Ο κ. Μοσκαλιόφ είχε τοποθετηθεί στη θέση  λίγο καιρό μετά την εισβολή της Ρωσίας.

Οι μεικτές δυνάμεις δεν έκαναν καμιά αναφορά στην καθαίρεση στους λογαριασμούς τους σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Ο ρωσικός στρατός επικεντρώνει τις προσπάθειές του στην κατάληψη των δυο περιφερειών που αποτελούν το Ντονμπάς ενώ ο πρόεδρος Ζελένσκι χαρακτηρίζει την κατάσταση εκεί δύσκολη και οδυνηρή τις τελευταίες εβδομάδες. Επίκεντρο των μαχών είναι η πόλη Μπαχμούτ.

ειδήσεις τώραΟυκρανίαΒολοντιμίρ ΖελένσκιπόλεμοςΡωσία