Βρετανία: Σε δυσθεώρητα ύψη ο πληθωρισμός στα τρόφιμα – Άγγιξε το 17,1%!
NewsroomΟ πληθωρισμός στις τιμές των τροφίμων στη Βρετανία, έφτασε σε ποσοστό ρεκόρ 17,1% αυτόν τον μήνα, εντείνοντας την πίεση στα νοικοκυριά λόγω της κρίσης κόστους ζωής.
Οι τιμές αυξάνονται ταχύτερα σε αγορές όπως το γάλα, τα αυγά και η μαργαρίνη, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρίας έρευνας αγοράς Kantar. Ανέφερε ότι η αύξηση του κόστους των τροφίμων τις τέσσερις εβδομάδες έως τις 19 Φεβρουαρίου θα προσθέσει δυνητικά 811 λίρες στους ετήσιους λογαριασμούς αγορών.
Αυτό έχει μεγάλο αντίκτυπο στις ζωές των ανθρώπων, σημειώνει ο Φρέιζερ ΜακΚέβιτ της Kantar, σύμφωνα με την ΕΡΤ.
Η πιο πρόσφατη έρευνα της Kantar δείχνει ότι ο πληθωρισμός των τιμών των τροφίμων είναι το δεύτερο πιο σημαντικό οικονομικό ζήτημα για το κοινό μετά το ενεργειακό κόστος, με τα δύο τρίτα των ανθρώπων να ανησυχούν για τις τιμές των τροφίμων και των ποτών, περισσότερο από τις απεργίες του δημόσιου τομέα και την κλιματική αλλαγή.
Το ένα τέταρτο εξ αυτών λέει ότι δυσκολεύεται οικονομικά, έναντι ενός στους πέντε πέρυσι. «Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Εάν οι άνθρωποι δεν αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο κάνουν τα ψώνια τους, τα νοικοκυριά αντιμετωπίζουν αύξηση κατά 811 στερλίνες στον μέσο ετήσιο λογαριασμό τους» σημειώνει ο ερευνητής ΜακΚέβιτ.
- Ατύχημα στην Ιταλία για την Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη: Χειρουργήθηκε στο ΚΑΤ και στα δυο της χέρια
- Σοκάρει το βίντεο-ντοκουμέντο με την καταδίωξη του 17χρονου οδηγού που έπεσε σε τζαμαρία στον Άγιο Δημήτριο
- Καλλιθέα: Ανασύρθηκε 2χρονο κοριτσάκι χωρίς τις αισθήσεις του από συντριβάνι
- Υπόθεση κατασκοπείας: Γυναίκα ο «άνθρωπος-σκιά» – Οι αμοιβές του σμήναρχου και το κρυπτογραφημένο κινητό που τον «κάρφωσε»