Κόσμος|03.03.2023 11:24

Qatar Gate: Σήμερα η απόφαση για την αποφυλάκιση ή μη της Εύας Καϊλή

Newsroom

Σήμερα, Παρασκευή αναμένεται η απόφαση για την αποφυλάκιση ή μη της Εύας Καϊλή η οποία άσκησε έφεση κατά της συνέχισης της κράτησής της από τις βελγικές Αρχές.

Η ευρωβουλευτής είχε πάρει το λόγο για περίπου 5 λεπτά και επικεντρώθηκε στο θέμα της κόρης της, όπως είχε μεταδώσει το OPEN. Ωστόσο, το κλίμα στη συνεδρίαση του εφετείου ήταν αρνητικό.

Ο εισαγγελέας ήταν ιδιαίτερα σκληρός στις τοποθετήσεις του λέγοντας πως εάν η κυρία Καϊλή αποφυλακιστεί, έστω και με ηλεκτρονικό βραχιολάκι είναι ύποπτη φυγής από το Βέλγιο, ύποπτη αλλοίωσης στοιχείων και ύποπτη ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Τόνισε πως ο κ. Παντσέρι, όσο και ο σύντροφος της Εύας Καϊλή έχουν ομολογήσει την ενοχή τους για το σκάνδαλο Qatar Gate και ότι η ίδια επιμένει στην αθωότητά της παρότι πιάστηκε επ’ αυτοφόρω με μεγάλο χρηματικό ποσό.

Οι δικαστές δίνουν βαρύτητα στο γεγονός ότι η κυρία Καϊλή είχε την ιδιότητα της αντιπροέδρου της Ευρωβουλής, μια θέση με μεγάλο πολιτικό βάρος, ενώ ο σ΄'σύντροφος της, ο οποίος είναι ελεύθερος με βραχιολάκι, ήταν απλός βοηθός ευρωβουλευτή.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ευρωβουλήειδήσεις τώραΕύα ΚαϊλήαποφυλάκισηQatar Gate