Κόσμος|05.03.2023 14:26

Απάνθρωπα βασανιστήρια σε αλεπούδες: Συμμορία στο Λονδίνο τις αρπάζει και τους βάζει φωτιά

Newsroom

Η βρετανική Αστυνομία ερευνά ορισμένες σοκαριστικές αναφορές η οποίες αν επιβεβαιωθούν τότε θα έχουν να αντιμετωπίσουν απάνθρωπες συμπεριφορές σε βάρος άγριων ζώων. Συγκεκριμένα, υπάρχουν αναφορές ότι ομάδα αγνώστων στο ανατολικό Λονδίνο αρπάζει αλεπούδες και στη συνέχεια τις βασανίζει και τους βάζει φωτιά.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία εξετάζει τα «φρικτά, σκληρά περιστατικά», αφού ειδοποιήθηκε για αυτά από ομάδα διάσωσης ζώων τη Δευτέρα. Η αναφορά έλεγε πως μια αλεπού είχε πυρποληθεί σε δασώδη περιοχή κοντά στη λεωφόρο Kestrel και τους κήπους Linton Gardens στο Beckton. Η Scotland Yard δήλωσε ότι άτομο κάλεσε τους διασώστες όταν ξύπνησε από τον ήχο του ζώου που έκλαιγε την Δευτέρα.

Στην αρχή νόμιζε ότι οι αγωνιώδεις ήχοι προέρχονταν από κάποιον άνθρωπο, αλλά αφού κοίταξαν πιο προσεκτικά είδαν μια ομάδα ανδρών να ρίχνουν εύφλεκτο υγρό πάνω σε μια αλεπού και να της βάζουν φωτιά με αναπτήρα. Η αστυνομία δήλωσε ότι η καμένη αλεπού κατάφερε να ξεφύγει, αλλά δεν είναι γνωστό το μέγεθος των τραυμάτων της ή αν επέζησε.

Οι ντετέκτιβ ανακάλυψαν ότι η ομάδα -που περιγράφεται ως τέσσερις μαύροι άνδρες ηλικίας περίπου 18 έως 20 ετών- πηγαίνει τακτικά στην περιοχή τις πρώτες πρωινές ώρες και σύμφωνα με τις εικασίες των ερευνητών ότι έχουν στο παρελθόν αιχμαλωτίσει και βασανίσει αλεπούδες.Οι βασανισμοί γίνονταν με άναμμα φωτιάς, προκειμένου να τις βγάλουν από τις φωλιές τους και την επίθεση των σκύλων τους σε αυτές, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο ντετέκτιβ James Mahoney, αξιωματικός εγκλημάτων κατά της άγριας ζωής στο Newham και το Waltham Forest, δήλωσε στον Independant: «Είμαι πραγματικά σοκαρισμένος και αηδιασμένος από αυτά τα φρικτά, σκληρά περιστατικά και θα ήθελα να απευθύνω έκκληση σε όποιον έχει πληροφορίες να εμφανιστεί, ώστε να μπορέσουμε να πιάσουμε τους υπεύθυνους και να αποτρέψουμε να πάθουν κακό άλλες αλεπούδες.

Εάν ζείτε στην περιοχή, παρακαλούμε να ελέγξετε οποιοδήποτε οπτικοακουστικό υλικό από κάμερες ασφαλείας σε περίπτωση που έχετε καταγράψει αποτρόπαια εγκλήματα ή μια ομάδα ανδρών που ταιριάζουν με την περιγραφή της Αστυνομίας να τριγυρνούν στις γειτονιές.

φωτιάειδήσεις τώρααλεπούΛονδίνοαστυνομία