Κόσμος|04.03.2019 19:16

Έγινε μόδα το μουστάκι του Ινδού πιλότου

Newsroom

Ο Ινδός πιλότος που επιχείρησε να διαφύγει την σύλληψη όταν το αεροσκάφος του καταρρίφθηκε την περασμένη Τετάρτη, παραδόθηκε από το Πακιστάν στην Ινδία την Παρασκευή.

Ο αντισμήναρχος Αμπιναντάν, έχει γίνει το πρόσωπο της πιο πρόσφατης διένεξης ανάμεσα στις δύο χώρες ενώ έγινε δεκτός ως ήρωας στην χώρα του. Αυτό αποδεικνύεται από το ότι άντρες σε όλη την Ινδία έσπευσαν να μιμηθούν το ιδιαίτερο μουστάκι του ως ένδειξη σεβασμού, σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNNInternational.

Η ηρεμία που εκπέμπει ο πιλότος παρά τα δεσμά του, στα βίντεο που δημοσιεύτηκαν από το Υπουργείο Πληροφοριών του Πακιστάν, ενέπνευσε πολλούς άντρες τόσο από το Πακιστάν όσο και από την Ινδία να υιοθετήσουν το ιδιαίτερο αυτό χαρακτηριστικό και να ανεβάσουν φωτογραφίες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σαν μήνυμα για ειρήνη μεταξύ των δύο χωρών.

T

Μάλιστα το μουστάκι πρωταγωνίστησε και σε διαφημιστικό σποτ τεράστιος γαλακτοκομικής εταιρείας της Ινδίας με το μήνυμα «χωρίς μουστάκι δεν έχεις τίποτα».

T

Το μουστάκι έκλεψε τις εντυπώσεις και στην τηλεοπτική επιστροφή του στην Ινδία. Ντυμένος με μπλε σακάκι και λευκό πουκάμισο επέστρεψε στην πατρίδα του την Παρασκευή το βράδυ. Εκατοντάδες Ινδοί τον υποδέχτηκαν σαν ήρωα στα σύνορα με σημαίες και μουσικά όργανα. Ταυτόχρονα ο πρωθυπουργός της Ινδίας Narendra Modi υποδέχτηκε τον πιλότο με μήνυμα στο Twitter: « Καλώς ήρθες σπίτι σου αντισμήναρχε Αμπιναντάν! Το έθνος είναι πολύ περήφανο για το υποδειγματικό σου θάρρος».

πιλότοςΠακιστάνΙνδία