Κόσμος|08.03.2023 21:15

Η Δύση θα μπορούσε να σκαρφιστεί ότι αγωγός καταστράφηκε από δελφίνι, λέει η Ζαχάροβα για το σαμποτάζ στον Nord Stream

Newsroom

«Η Ουάσινγκτον και το Λονδίνο βαδίζουν στο πολυδαίδαλο μονοπάτι της χρήσης ελεγχόμενων πληροφοριών, θέτοντας την ατζέντα που χρειάζονται. Αυτό έγινε γύρω από το Σάλσμπερι και το Έιμσμπερι, τον Ναβάλνι και το Νόβιτσοκ. Όμως είμαι σίγουρη ότι η αλήθεια θα νικήσει», σχολίασε η Μαρία Ζαχάροβα σχετικά με το ρεπορτάζ των New York Times, που θέλει μια φιλοουκρανική ομάδα να κρύβεται πίσω από τις δολιοφθορές στον αγωγό Nord Stream.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας αστειεύτηκε, ακόμα, ότι στις φανταστικές εκδοχές της η Δύση θα μπορούσε να αποκαλύψει ότι ο αγωγός καταστράφηκε από ένα δελφίνι που δραπέτευσε από την Κριμαία στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τον Σέιμουρ Χερς από τους New York Times μια φιλο-ουκρανική ομάδα, αποτελούμενη από Ρώσους ή Ουκρανούς πολίτες, πραγματοποίησε την επίθεση στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream. νΟ δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι η επιχείρηση οργανώθηκε με πρωτοβουλία ενός πλούσιου Ουκρανού κι ότι ο Ζελένσκι, όπως και το και ανώτεροι αξιωματικοί του ουκρανικού στρατού ήταν σε άγνοια.

Οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες φέρονται να γνώριζαν για την εμπλοκή της Ουκρανίας στο σαμποτάζ αγωγών φυσικού αερίου μόλις μια εβδομάδα μετά τις εκρήξεις, γράφουν οι British Times. Όμως το ΝΑΤΟ προσπάθησε να αποτρέψει τη δημοσιοποίηση των πληροφοριών αυτών, επειδή θα οδηγούσε σε σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ Ουκρανίας και Γερμανίας. Το άρθρο αναφέρει επίσης ότι οι Ευρωπαίοι αξιωματικοί των μυστικών υπηρεσιών γνωρίζουν το όνομα του «ιδιώτη χορηγού» του σαμποτάζ, αλλά δεν αποκαλύπτουν την ταυτότητά του.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

αγωγόςειδήσεις τώραΟυκρανίαΡωσίαΜαρία Ζαχάροβα