Κόσμος|11.03.2023 09:10

Ιαπωνική εταιρεία φιλοδοξεί να κάνει προσιτό σε όλους τον διαστημικό τουρισμό - Εσείς θα ταξιδεύατε με το γυάλινο μπαλόνι της;

Newsroom

Μία ιαπωνική εταιρεία φιλοδοξεί να κάνει τα διαστημικά ταξίδια προσιτά σε όλους και όχι μόνο στους δισεκατομμυριούχους.

Η Iwaya Giken έχει σχεδιάσει ένα γυάλινο διαστημικό μπαλόνι που φτάνει σε ύψος 15 μιλίων πάνω από τη Γη.
Η κυκλική κάψουλα με δύο καθίσματα μοιάζει πολύ με τα «παιχνίδια» με σφεντόνα που βλέπετε στα λούνα παρκ.. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Keisuke Iwaya διαβεβαίωσε το πλήθος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Τόκιο ότι το διαστημικό αερόστατο είναι απόλυτα ασφαλές.

«Είναι ασφαλές, οικονομικό και ευγενικό για τους ανθρώπους. Η ιδέα είναι να γίνει προσιτός ο διαστημικός τουρισμός για όλους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το διαστημικό αερόστατο προς το παρόν μπορεί να ανέβει σε ύψος 15 μιλίων πάνω από τη Γη. Αυτό είναι περίπου το μέσον της στρατόσφαιρας, η οποία αποτελεί ένα στρώμα της γήινης ατμόσφαιρας. Αν και τεχνικά αυτό δεν είναι το Διάστημα - θα έχετε και πάλι μια υπέροχη θέα της Γης από αυτό το ύψος.

Οι τιμές των πτήσεων ξεκινούν στα 180.000 δολάρια. Ωστόσο, η εταιρεία σχεδιάζει να μειώσει την τιμή σε δεκάδες χιλιάδες δολάρια, με στόχο τον «εκδημοκρατισμό»του διαστημικού ταξιδιού μακροπρόθεσμα.

Όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν στο διάστημα μπορούν να υποβάλουν αίτηση μέχρι τον Αύγουστο, με τους πρώτους πέντε επιβάτες να ανακοινώνονται τον Οκτώβριο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιαπωνίαδιάστηματαξίδιειδήσεις τώρα