Qatar Gate: Ο ανακριτής Μισέλ Κλεζ συνεχίζει να ηγείται της έρευνας για το σκάνδαλο διαφθοράς
NewsroomΟ δικαστής- ανακριτής, Μισέλ Κλεζ, θα συνεχίσει να ηγείται των ερευνών για το σκάνδαλο διαφθοράς Qatargate, σύμφωνα με σημερινή απόφαση του Εφετείου των Βρυξελλών.
Η απόφαση του Εφετείου αφορά το αίτημα που κατέθεσε η υπεράσπιση του Βέλγου ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα, ο οποίος προφυλακίστηκε στις 16 Φεβρουαρίου με την κατηγορία για συμμετοχή σε διαφθορά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. H υπεράσπιση του Μ. Ταραμπέλα είχε καταθέσει αίτημα απαλλαγής του ανακριτή Μισέλ Κλεζ από τον φάκελο «Qatargate», με το επιχείρημα ότι ο κ. Κλεζ είχε παραβιάσει το τεκμήριο αθωότητας του Βέλγου ευρωβουλευτή, κατά τη σύνταξη του εντάλματος σύλληψής του. Ο Μισέλ Κλεζ δεν παραιτήθηκε από την έρευνα και έτσι το αίτημα παραπέμφθηκε στο Εφετείο των Βρυξελλών, το οποίο εξέδωσε σήμερα την τελική απόφασή του. «Ο Μισέλ Κλεζ παραμένει επικεφαλής αυτής της έρευνας», επιβεβαίωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία στη βελγική εφημερίδα «Le Soir".
Υπενθυμίζεται ότι ο φερόμενος ως εγκέφαλος της υπόθεσης, πρώην ευρωβουλευτής Αντόνιο Παντσέρι, κατηγορεί τον Μαρκ Ταραμπέλα ότι έλαβε τουλάχιστον 120.000 ευρώ σε μετρητά για να υπερασπιστεί τις θέσεις του Κατάρ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο - κάτι το οποίο διαψεύδει κατηγορηματικά ο κ. Ταραμπέλα.
- Τρένα: Πότε ξεκινούν εκ νέου τα σιδηροδρομικά δρομολόγια – Όλα τα μέτρα ασφαλείας
- Πώς ο Κώστας Αχ. Καραμανλής έφτασε στην Θεσμών και Διαφάνειας: Το παρασκήνιο και η «μετωπική» της Δευτέρας
- Απεργία 16 Μαρτίου: Πώς θα κινηθούν Μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ την Πέμπτη - Τι θα ισχύσει με τα λεωφορεία
- Κορονοϊός: Τέλος τα υγειονομικά μέτρα για τον COVID αλλά με λίγες εξαιρέσεις
- Η πρόγνωση Μαρουσάκη για τα τρία στάδια της κακοκαιρίας - Έρχονται καταιγίδες, χαλάζι και χιόνια
- SVB: Σε αχαρτογράφητα νερά πλέουν οι κεντρικές τράπεζες - Το ρίσκο για ΕΚΤ και Fed
- «Κουβάλησα το σώμα της γυναίκας μου για μιάμιση ώρα» - Συγκλονιστικές μαρτυρίες από το φλεγόμενο Ιράν
- Κραυγή απόγνωσης από τα μπλόκα: «Δεν μπορούμε να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας - Παλεύουμε για τα αυτονόητα»
- «SMS Blaster Attack»: Συναγερμός για high tech απάτη - Πώς έκλεβαν τραπεζικά δεδομένα με ειδικό εξοπλισμό
- Αγωνία για 28χρονο Έλληνα που έκανε διακοπές στην Αυστραλία - Κινδυνεύει με τετραπληγία μετά από ατύχημα