Κόσμος|23.03.2023 08:00

Στηρίζει την προσπάθεια για διεθνή αναγνώριση της Γεννοκτονίας των Ποντίων και των Αρμενίων ο πρόεδρος του ΕΛΚ

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Την υποστήριξή του στις προσπάθειες για διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής, εξέφρασε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, κατά τη διάρκεια συνάντησής του στις Βρυξέλλες με εκπροσώπους Ποντίων, Αρμενίων και Ασσυρίων.

Ο πρόεδρος του ΕΛΚ, σημείωσε ότι τίθεται συμμέτοχος στη συγκεκριμένη προσπάθεια, μια και κάτι τέτοιο επιτάσσουν οι αξίες του κόμματος που ηγείται. Όπως υπογράμμισε, «το χριστιανοδημοκρατικό κόμμα υπερασπίζεται τις εθνικές και θρησκευτικές μειονότητες».

Υπογράμμισε, παράλληλα, ότι η Γενοκτονία είναι μία αδικία που πρέπει να αποκατασταθεί και σημείωσε ότι η Ευρώπη οικοδομήθηκε για να μαθαίνει από τα λάθη του παρελθόντος. «Η Ευρώπη οικοδομήθηκε με την ιδέα ότι δε θα γίνουν ποτέ ξανά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βέμπερ.

Η συνάντηση των εκπροσώπων Ποντίων, Αρμενίων και Ασσυρίων έγινε με πρωτοβουλία του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «δε θα εγκαταλείψουμε ποτέ την προσπάθεια, ώστε με τον απαιτούμενο συντονισμό να υπάρξει συνολική αναγνώριση της Γενοκτονίας από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Η αποστολή Ποντίων, Αρμενίων και Ασσυρίων βρέθηκε στις Βρυξέλλες μετά από πρόσκληση του κ. Μεϊμαράκη και διοργανώθηκε από τον εκπρόσωπο της Ευξείνου Λέσχης Ευρωπαίων Πολιτών, Στέφανο Τανιμανίδη.

Έγιναν ακόμη συναντήσεις με Έλληνες και Κύπριους ευρωβουλευτές, ώστε να συντονιστούν οι προσπάθειες για την προώθηση στο Ευρωκοινοβούλιο του αιτήματος της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής από τους Τούρκους.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΜάνφρεντ ΒέμπερΓενοκτονία ΠοντίωνΠόντος