Κόσμος|23.03.2023 22:57

Σάλος στη Βρετανία: Μητέρα 15χρονου κατήγγειλε την άγρια σύλληψη του από σεκιούριτι - Το βίντεο που ανέβασε

Newsroom

Την άγρια σύλληψη του 15χρονου γιου της κατήγγειλε στην εφημερίδα «Mirror» μία μητέρα στη Βρετανία. Η μητέρα του μαύρου αγοριού δήλωσε πως ο γιό της «βρέθηκε στο έδαφος» με τους δύο άνδρες να συλλαμβάνουν αυτόν και έναν φίλο του ενώ ανέβασε τη στιγμή στο Twitter.

Οι έφηβοι υποστήριξαν ότι πήγαν στο κατάστημα για να αγοράσουν σαμπουάν όταν τους ακολούθησαν οι δύο άνδρες σεκιούριτι.

Η μητέρα ισχυρίζεται ότι μετά από 90 λεπτά που δεν γνώριζε τι συνέβη στον γιο της, έμαθε ότι τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα κι ότι τον συνέλαβαν ως ύποπτο για επίθεση. Ο 15χρονος παραμένει υπό κράτηση.

«Αυτό που μου είπαν είναι ότι ο φύλακας τον έσπρωξε και ο γιος μου αντέδρασε», δήλωσε η μητέρα. «Στη συνέχεια τον έριξαν στο πάτωμα και κάθισαν πάνω του- όπως φαίνεται και στο βίντεο- και του φόρεσαν χειροπέδες. Στη συνέχεια έφτασε η αστυνομία και συνέλαβε τον γιο μου»

Η γυναίκα είπε ότι δεν είχε νέα του γιου της σχεδόν επί δύο ώρες. «Τελικά κατάφερα να του μιλήσω...ο γιος της είναι αρκετά αγχωμένος ενώ οι φύλακες που τον πέταξαν στο έδαφος έχουν πάει σπίτι τους για να πιουν τσάι», δήλωσε.

«Ωμός ρατσισμός»

Η μητέρα δήλωσε στην εφημερίδα επίσης ότι ο γιος της έχει υποστεί ρατσιστική συμπεριφορά και στο παρελθόν.

«Ο γιος μου είναι ένα μαύρο παιδί που πηγαίνει σε σχολείο στο Τσίτσεστερ. Τον σταματάει τακτικά η αστυνομία και βιώνει απροκάλυπτο ρατσισμό στον δρόμο. Κι αυτό είναι ακόμη ένα νέο περιστατικό που αμαυρώνει την εικόνα της αστυνομίας του Σάσεξ και το Συμβούλιο του Τσίτσεστερ», υποστήριξε.

Από την πλευρά τους ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Σάσεξ δήλωσε ότι οι δυο έφηβοι συνελήφθησαν μετά από καταγγελία για βίαιη επίθεση εναντίον του υπαλλήλου του καταστήματος.

«Η αστυνομία κλήθηκε στο κατάστημα στην οδό «East Street», λίγο μετά τις 3.30 μ.μ. μετά από αναφορές για μια ομάδα εφήβων που εμπλέκονταν σε διαπληκτισμό. Ένας υπάλληλος του καταστήματος ανέφερε επίσης ότι δέχθηκε επίθεση. Οι έφηβοι παραμένουν υπό αστυνομική κράτηση εν αναμονή ολοκλήρωσης της έρευνας», πρόσθεσε εκπρόσωπος της

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραεπίθεσησεκιούριτιρατσισμόςΒρετανία