Κόσμος|23.03.2023 18:23

Επεισόδια στο Παρίσι: Διαδηλωτές έβαλαν φωτιές και έσπασαν τζαμαρίες - Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για το συνταξιοδοτικό

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Συνεχίζονται οι μεγάλες κινητοποιήσεις στη Γαλλία μετά έγκριση της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης στο Κοινοβούλιο με εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές να βγαίνουν στους δρόμους και να διαμαρτύρονται προκαλώντας και επεισόδια.

Η ένταση κλιμακώθηκε μεταξύ των διαδηλωτών και της αστυνομίας στην εμπροσθοφυλακή της πορείας στο Παρίσι. Περίπου 200-300 άτομα, πολλοί ντυμένοι στα μαύρα και μασκοφόροι, λεηλάτησαν ένα ταχυφαγείο, έπιπλα του δρόμου και έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων, κοντά στο Στρασβούργο-Σεν Ντενί.

Η αστυνομία προσπάθησε να επέμβει αλλά έγινε στόχος των διαδηλωτών με βλήματα, μεταξύ των οποίων και «μεγάλες κροτίδες», σύμφωνα με το BFMTV. Η αστυνομία και οι χωροφύλακες υποχώρησαν πριν κάνουν χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν το πλήθος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες διαδηλωτές άναψαν πυροτεχνήματα κατά τη διάρκεια της πορείας του Παρισιού στις λεωφόρους Grands Boulevards. Τα εκρηκτικά αυτά πυροδοτήθηκαν κυρίως στον αέρα, αλλά κάποια από αυτά κατευθύνθηκαν προς την αστυνομία.

Την ίδια ώρα, στα social media κυκλοφορεί βίντεο που δείχνει έναν αστυνομικό να έχει χάσει τις αισθήσεις του και οι συνάδελφοί του τον σέρνουν για να τον… σώσουν.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώρασυνταξιοδοτικάΓαλλίαΔιαδηλώσειςεπεισόδιαΠαρίσι