Επεισόδια στο Παρίσι: Διαδηλωτές έβαλαν φωτιές και έσπασαν τζαμαρίες - Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για το συνταξιοδοτικό
NewsroomΣυνεχίζονται οι μεγάλες κινητοποιήσεις στη Γαλλία μετά έγκριση της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης στο Κοινοβούλιο με εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές να βγαίνουν στους δρόμους και να διαμαρτύρονται προκαλώντας και επεισόδια.
Η ένταση κλιμακώθηκε μεταξύ των διαδηλωτών και της αστυνομίας στην εμπροσθοφυλακή της πορείας στο Παρίσι. Περίπου 200-300 άτομα, πολλοί ντυμένοι στα μαύρα και μασκοφόροι, λεηλάτησαν ένα ταχυφαγείο, έπιπλα του δρόμου και έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων, κοντά στο Στρασβούργο-Σεν Ντενί.
Η αστυνομία προσπάθησε να επέμβει αλλά έγινε στόχος των διαδηλωτών με βλήματα, μεταξύ των οποίων και «μεγάλες κροτίδες», σύμφωνα με το BFMTV. Η αστυνομία και οι χωροφύλακες υποχώρησαν πριν κάνουν χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν το πλήθος.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες διαδηλωτές άναψαν πυροτεχνήματα κατά τη διάρκεια της πορείας του Παρισιού στις λεωφόρους Grands Boulevards. Τα εκρηκτικά αυτά πυροδοτήθηκαν κυρίως στον αέρα, αλλά κάποια από αυτά κατευθύνθηκαν προς την αστυνομία.
Την ίδια ώρα, στα social media κυκλοφορεί βίντεο που δείχνει έναν αστυνομικό να έχει χάσει τις αισθήσεις του και οι συνάδελφοί του τον σέρνουν για να τον… σώσουν.
- «Δεν υπάρχει τηλεδιοίκηση στη Λάρισα»: Στον εφέτη-ανακριτή όλα τα έγγραφα για την επικινδυνότητα το σιδηροδρομικών διαδρομών
- Μητσοτάκης από Σύνοδο Κορυφής: Η Ελλάδα βρίσκεται σε καλύτερη θέση σε σχέση με το 2019 - Προστατευμένες οι καταθέσεις
- ΕΟΔΥ: 75 θάνατοι από κορονοϊό και 71 διασωληνωμένοι – Αυξήθηκε η θετικότητα της γρίπης
- «Μουδιασμένοι» οι επιβάτες των τρένων την 2η μέρα επαναλειτουργίας - Μετ' εμποδίων η κίνηση εμπορικών αμαξοστοιχιών στη Β. Ελλάδα
- Ελβετία: Νέα αύξηση επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης
- Απόπειρα δολοφονίας Λάλα: Ραγδαίες εξελίξεις - Ψάχνουν στην Κρήτη καταδικασμένο για την απαγωγή του Παναγόπουλου
- Αυτοί είναι οι δικαιούχοι για τα δωρεάν φάρμακα της παχυσαρκίας - Τι προβλέπει το ΦΕΚ
- Τραμπ στο Politico: Η Ουκρανία να πάει σε εκλογές - Η Μόσχα σε ισχυρότερη διαπραγματευτική θέση
- Η Μίνα Αρναούτη δηλώνει απογοήτευση για την αποζημίωση - «Τα λεφτά που ορίστηκαν τα χρωστάω ήδη»