Το Λονδίνο και η Βαρσοβία θα κατασκευάσουν νέα προσωρινά χωριά στην Ουκρανία
NewsroomΗ Βρετανία και η Πολωνία θα κατασκευάσουν δύο προσωρινά χωριά στη δυτική και κεντρική Ουκρανία για να προσφέρουν κατάλυμα σε αυτούς που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω της ρωσικής εισβολής, όπως ανέφερε σήμερα το Λονδίνο, δεσμευόμενο να παράσχει χρηματοδότηση 10 εκατ. λιρών (12,3 εκατ. δολάρια).
Σχεδόν 118.000 Ουκρανοί έχουν φιλοξενηθεί από βρετανικές οικογένειες στο πλαίσιο των μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση ως απάντηση στη ρωσική εισβολή τον Φεβρουάριο του 2022, αλλά κάποιοι αντιμετωπίζουν ολοένα και μεγαλύτερες δυσκολίες για να βρουν μόνιμη στέγαση.
Η βρετανική κυβέρνηση δήλωσε ότι τα χωριά στο Λβιβ της δυτικής Ουκρανίας και το Πολτάβα της κεντρικής Ουκρανίας θα είναι σε θέση να φιλοξενήσουν πάνω από 700 ανθρώπους, ένα μέρος των εκατομμυρίων εκτοπισμένων που έχουν μετεγκασταθεί σε άλλα μέρη της Ουκρανίας ή έχουν εγκαταλείψει τη χώρα.
«Τον περασμένο χρόνο, ο (Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ) Πούτιν συνέχισε να στοχοποιεί σπίτια αμάχων και υποδομές, με τον ουκρανικό λαό να πληρώνει βαρύ τίμημα», ανέφερε σε ανακοίνωση ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι.
«Αυτή η νέα σύμπραξη Ηνωμένου Βασιλείου-Πολωνίας θα βοηθήσει να δοθεί φως, θέρμανση και σπίτια σε αυτούς που είναι σε μεγαλύτερη ανάγκη».
- «Καυτό» καλοκαίρι στα καύσιμα: Γιατί η έκπτωση δεν έφτασε ποτέ στην αντλία - Η βενζίνη «σκαρφαλώνει» στα 2 ευρώ
- Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή που 50χρονος βάζει φωτιά στην Άνοιξη και αποχωρεί ατάραχος - Τον «έπιασαν» οι κάμερες
- Σε κλοιό καύσωνα μπαίνει η χώρα: Τα 41αρια, οι δύσκολες μέρες και οι «κόκκινες» περιοχές
- Τεστ DNA αποκάλυψε λάθος στο μαιευτήριο μετά από 38 χρόνια - «Μας στέρησαν τη ζωή που έπρεπε να ζήσουμε»