Κόσμος|29.03.2023 12:36

Φρίκη στο Μεξικό: 40 μετανάστες νεκροί από φωτιά - Βίντεο δείχνει ότι οι φύλακες τους άφησαν να καούν

Newsroom

Ένα φρικτό περιστατικό έλαβε χώρα σε κέντρο υποδοχής στο Μεξικό, με βίντεο να αποκαλύπτει τον ασύλληπτο τρόπο με τον οποίο πέθαναν 40 μετανάστες. Μετανάστες έβαλαν φωτιά σε κελί για να διαμαρτυρηθούν για την επικείμενη απέλασή τους, με αποτέλεσμα να πεθάνουν 40 από αυτούς.

Πριν την δημοσιοποίηση του βίντεο ο πρόεδρος του Μεξικού, Αντρές Μανουέλ Λόπεζ Ομπραντόρ, είχε επιρρίψει την ευθύνη για την τραγωδία αποκλειστικά στους μετανάστες, δηλώνοντας ότι «δεν πίστευαν ότι οι φωτιές που άναψαν για να διαμαρτυρηθούν θα προκαλούσε αυτή την ανείπωτη τραγωδία».

Ωστόσο, το αποκαλυπτικό βίντεο δείχνει μία τελείως διαφορετική διάσταση, καθώς όπως φαίνεται, οι φύλακες απομακρύνονται μόλις ξεκινάει η φωτιά.

Το βίντεο έφερε στη δημοσιότητα μεξικανός δημοσιογράφος ο οποίος έκανε λόγο για «έγκλημα».  Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Μετανάστευσης (INM) του Μεξικού οι 40 νεκροί μετανάστες είναι από χώρες της κεντρικής και της νότιας Αμερικής. Παράλληλα άλλοι 28 μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.

Η φωτιά αυτή είναι μία από τις φονικότερες στη χώρα εδώ και χρόνια, την ώρα που ΗΠΑ και Μεξικό μάχονται για να αντιμετωπίσουν τα επίπεδα ρεκόρ των συνοριακών διελεύσεων στα κοινά τους σύνορα. Ωστόσο, τις τελευταίες εβδομάδες καταγράφεται αύξηση των μεταναστών στις συνοριακές πόλεις του Μεξικού, καθώς οι αρχές προσπαθούν να διεκπεραιώσουν τα αιτήματα ασύλου χρησιμοποιώντας μια νέα εφαρμογή της αμερικανικής κυβέρνησης γνωστή ως CBP One.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

μετανάστεςκέντρο υποδοχής προσφύγων και μεταναστώνκελίΜεξικόειδήσεις τώραφωτιά