Κόσμος|04.04.2023 21:00

Στον Λίβανο τα αμάξια κυκλοφορούν... χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας - Ποιος ο λόγος

Newsroom

Χωρίς πινακίδες κυκλοφορούν οι ιδιοκτήτες νέων και εισαγόμενων αυτοκινήτων στον Λίβανο, καθώς η αρμόδια υπηρεσία αποψιλώθηκε μετά από ένα σκάνδαλο διαφοράς.

Πιο συγκεκριμένα, πέρυσι σχεδόν όλοι οι υπάλληλοι του γραφείου ταξινόμησης αυτοκινήτων της χώρας συνελήφθησαν με την κατηγορία της διαφθοράς. Περίπου 60 εργαζόμενοι παραμένουν στην φυλακή, σύμφωνα με τον Economist. 

Το πρόβλημα έχει διογκωθεί από το γεγονός ότι οι προσλήψεις στο δημόσιο έχουν παγώσει, οπότε οι υπάλληλοι που διώκονται δεν μπορούν να αντικατασταθούν. Σε κάθε περίπτωση, λίγοι Λιβανέζοι μπορούν να επιβιώσουν με έναν τυπικό μισθό του δημόσιου τομέα, περίπου 50 δολάρια το μήνα.

Τους τελευταίους πέντε μήνες οι ιδιοκτήτες καινούργιων και εισαγόμενων αυτοκινήτων δεν μπορούν να πάρουν πινακίδες κυκλοφορίας. Ούτε ήταν δυνατή η καταχώρηση της πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Δεν μπορούν να πάρουν άδεια οδήγησης ή να ανανεώσουν μια παλιά.

Η απουσία πινακίδων κυκλοφορίας παρεμποδίζει το έργο της αστυνομίας, καθώς είναι αδύνατο να εντοπιστούν τα αυτοκίνητα χωρίς πινακίδες που εμπλέκονται σε ατυχήματα, αλλά και να ερευνηθούν εκείνα που εμπλέκονται σε πιο σοβαρά εγκλήματα.

Λίβανοςπινακίδες κυκλοφορίαςδιαφθοράειδήσεις τώρα