Κόσμος|04.04.2023 07:16

Ολλανδία: Εκτροχιάστηκε επιβατικό τρένο με δεκάδες επιβαίνοντες - Πολλοί «σοβαρά τραυματίες»

Newsroom

Επιβατικός συρμός με τουλάχιστον 50 επιβαίνοντες εκτροχιάστηκε όταν συγκρούστηκε με μηχάνημα έργου πάνω στις σιδηροτροχιές, με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι πάνω στο τρένο να «τραυματιστούν σοβαρά», ανακοίνωσαν οι ολλανδικές υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του.

Δεν έχει δοθεί συγκεκριμένος απολογισμός μέχρι στιγμής.

Παράλληλα, εκδηλώθηκε φωτιά σε τουλάχιστον ένα από τα βαγόνια του συρμού, σύμφωνα με το ολλανδικό δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων ANP.

Το πρώτο βαγόνι του τρένου εκτροχιάστηκε και είναι πεσμένο στο πλάι σε χωράφι, σύμφωνα με το ANP. Το δεύτερο βαγόνι έχει επίσης πέσει στο πλάι, ενώ στο τελευταίο βαγόνι εκδηλώθηκε φωτιά, κατά τις πρώτες πληροφορίες.

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων έχουν σπεύσει στην περιοχή όπου έγινε η σύγκρουση, κοντά στο χωριό Βούρσχοουτεν, ανάμεσα στη Χάγη και στη Λάιντεν.

Οι Ολλανδικοί Σιδηρόδρομοι (NS) ανέφεραν μέσω Twitter ότι δρομολόγια που συνδέουν τη Λάιντεν και τη Χάγη έχουν ανασταλεί εξαιτίας του ατυχήματος.

εκτροχιασμός τρένουΟλλανδίαειδήσεις τώρατραυματίεςτρένο