Κόσμος|04.04.2023 09:47

Ρωσία: Βίντεο - ντοκουμέντο από την στιγμή της έκρηξης του αγαλματιδίου στα χέρια του Βλάντλεν Τατάρσκι

Newsroom

Συγκλονιστικό βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της έκρηξης η οποία σκότωσε τον Ρώσο στρατιωτικό μπλόγκερ Βλάντλεν Τατάρσκι κυκλοφόρησε στα ρωσικά μέσα.

Όπως φαίνεται στις παρακάτω εικόνες, ο εκρηκτικός μηχανισμός μάλλον ήταν μέσα σε ένα χρυσό αγαλματίδιο που του χάρισε μια γυναίκα. Το έβγαλε, το ξαναέβαλε στο κουτί του και τότε έγινε η φονική έκρηξη.

Από την επίθεση, που σημειώθηκε σε καφετέρια στην Αγία Πετρούπολη, τραυματίστηκαν άλλοι 32 άνθρωποι.

Η γυναίκα που βρισκόταν στο κοινό και έκανε το φονικό δώρο, η 26χρονη Ντάρια Τρέποβα, συνελήφθη.

Σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Vesti, η ακροαματική διαδικασία για την Τρέποβα θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τρίτη (4/4), στο περιφερειακό δικαστήριο Basmanny της Μόσχας.

Σε άλλο βίντεο φαίνεται πως η 26χρονη αντάλλαξε κάποιες κουβέντες με τον μπλόγκερ, ενώ ο ίδιος την αποκαλεί Νάστια. 

Μετά την παρουσίαση του αγαλματιδίου, γυρίζει για να επιστρέψει στη θέση της στο πίσω μέρος της αίθουσας, αλλά ο Τατάρσκι την καλεί να καθίσει κοντά στο μπροστινό μέρος, όπως και κάνει.

Η Ρωσία δείχνει την Ουκρανία και κάνει λόγο για τρομοκρατική ενέργεια 

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου,  Ντμίτρι Πεσκόφ έκανε λόγο για «τρομοκρατική ενέργεια»,  ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχουν στοιχεία που συνδέουν την Ουκρανία με την επίθεση.

«Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη», πρόσθεσε ο ίδιος. «Βλέπουμε να γίνονται αρκετά σταθερά βήματα προς τη σύλληψη υπόπτων. Ας είμαστε υπομονετικοί και ας περιμένουμε τις επόμενες ανακοινώσεις από τις ειδικές υπηρεσίες, που εργάζονται πάνω στην υπόθεση».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σημείωσε ότι υπάρχουν στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία οι μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας συμμετείχαν στην προετοιμασία της επίθεσης, ενώ τόνισε ότι το Κίεβο στηρίζει τις τρομοκρατικές ενέργειες και ενδέχεται να κρύβεται πίσω από τον φόνο του Τατάρσκι.

Παράλληλα ο Πεσκόφ τόνισε ότι τα μέτρα ασφαλείας για την Γιορτή της Νίκης, στις 9 Μαΐου, θα είναι αυξημένα.

Ο Ουκρανία με τη σειρά της αρνείται τις κατηγορίες κάνοντας λόγοι για «εγχώρια τρομοκρατία».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

νεκρόςΡωσίαbloggerειδήσεις τώραέκρηξη