Κόσμος|06.04.2023 17:17

Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Νοσηλεύεται με χρόνια μυελομονοκυτταρική λευχαιμία ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας – Το ιατρικό ανακοινωθέν

Newsroom

Εκδόθηκε από το νοσοκομείο του Μιλάνου του πρώτο ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, «υποφέρει εδώ και καιρό από χρόνια αιματολογική πάθηση, και πιο συγκεκριμένα από «χρόνια μυελομονοκυτταρική λευχαιμία». Προστίθεται, δε, ότι στη φάση αυτή ο ασθενής «έχει εισαχθεί στην μονάδα εντατικής θεραπείας εξαιτίας λοίμωξης των πνευμόνων».

Το ανακοινωθέν υπογράφεται από τους καθηγητές Αλμπέρτο Τζανγκρίλο (τον προσωπικό γιατρό του Καβαλιέρε) και Φάμπιο Τσίτσερι.

Μηνύματα συμπαράστασης 

«Χαιρετισμούς στον φίλο μας Σίλβιο, ο οποίος θα επιστρέψει καλύτερα από πριν», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Ματέο Σαλβίνι, κατά τη διάρκεια εγκαινίων στην περιοχή του Τρεβίζο, στην περιφέρεια του Βένετο.

«Μια τρυφερή αγκαλιά στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Έλα Πρόεδρε, σε περιμένουμε στη Γερουσία», έγραψε ο Ματέο Ρέντσι.

Ο τέσσερις φορές πρώην Ιταλός πρωθυπουργός πέρασε ήσυχα την πρώτη νύχτα στην εντατική του νοσοκομείου Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου, όπως επιβεβαιώθηκε και από τον υπουργό Εξωτερικών και συντονιστή του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, Αντόνιο Ταγιάνι, ο οποίος το πρωί εξέφρασε την ελπίδα ότι «το λιοντάρι θα επιστρέψει σύντομα στην επιχειρησιακή ηγεσία του κόμματος».

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, δίπλα στον καβαλιέρε βρίσκεται η σύντροφός του, Μάρτα Φασίνα, η οποία πέρασε τη νύχτα στο νοσοκομείο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώρακαρκίνοςΣίλβιο ΜπερλουσκόνινοσοκομείολευχαιμίαΙταλία