Κατάρρευση τετραώροφης πολυκατοικίας στη Μασσαλία: «Ακούστηκε σαν ισχυρή έκρηξη» - Έρευνες για εγκλωβισμένους
NewsroomΜια τετραώροφη πολυκατοικία κατέρρευσε, λίγο μετά τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα), σε κεντρική συνοικία της Μασσαλίας.
«Στις 00:40 κατέρρευσε ένα κτίριο επί της οδού Τίβολι 17, παρασύροντας τμήματα γειτονικών κτιρίων», είπε σε δημοσιογράφους ο δήμαρχος Μπενουά Παγιάν που επισκέφθηκε την περιοχή. «Υπάρχει ακόμη εστία φωτιάς στα ερείπια, η οποία μας εμποδίζει να στείλουμε διασώστες με εκπαιδευμένα σκυλιά προς αναζήτηση εγκλωβισμένων», συμπλήρωσε.
«Έχουμε περίπου 100 άνδρες στο σημείο, η προτεραιότητα είναι προφανώς να σβήσουμε τη φωτιά και να μετακινήσουμε τα ερείπια για να εντοπίσουμε τυχόν εγκλωβισμένους», δήλωσε αξιωματούχος της πυροσβεστικής.
Οι αρχές έδωσαν εντολή εκκένωσης των γειτονικών κτηρίων για λόγους ασφαλείας. «Έντεκα άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί: δύο έχουν τραυματιστεί σοβαρά και εννέα είναι σώοι, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά», είπε ο δήμαρχος της γαλλικής μεγαλούπολης.
Η αστυνομία έχει αποκλείσει τους δρόμους γύρω από τη συγκεκριμένη συνοικία, η οποία είχε καλυφθεί νωρίτερα από σύννεφο σκόνης.
«Ακούστηκε σαν ισχυρή έκρηξη», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ένας περίοικος, ονόματι Ζιλ, ο οποίος δεν γνωστοποίησε το επώνυμο του.
- Συγκλονιστική μαρτυρία δύτη για την τραγωδία στη Χίο - «Ήταν πόλεμος, παίρναμε πτώματα από το σκάφος»
- Αφρικανική σκόνη «σκεπάζει» την Ελλάδα: Πότε θα επηρεαστεί η Αττική - Δείτε χάρτες
- Απίστευτη τραγωδία στην Ινδία: Τρεις αδελφές αυτοκτόνησαν γιατί ο πατέρας τους πήρε το κινητό τηλέφωνο
- «Ποτέ δεν είναι αργά»: Η ιστορία του 82χρονου μαραθωνοδρόμου που έχει τη φυσική κατάσταση 20χρονου