Κόσμος|14.04.2023 16:11

Εύα Καϊλή: Τα επόμενα βήματα μέχρι τη δίκη, μετά την απόφαση για κατ’ οίκον περιορισμό

Newsroom

«Η Εύα Καϊλή είναι πολύ ευτυχισμένη. Βρίσκεται κοντά στην κόρη της και δεν σκέφτεται τίποτα άλλο. Εύχεται σε όλους τους Έλληνες καλό Πάσχα», αυτό δήλωσε ο δικηγόρος της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μετά από την αποφυλάκιση της πελάτισσάς του από τις φυλακές Χάρεν. Είναι η πρώτη δήλωση του συνηγόρου της μετά την αποφυλάκισή της.

Σημειώνεται ότι οι βελγικές Αρχές αποφάσισαν την αποφυλάκιση με βραχιολάκι της κατηγορούμενης για σκάνδαλο Qatar Gate, Εύας Καϊλή. Λίγο πριν τις 12 ώρα Ελλάδος, οι πόρτες των φυλακών του Χάρεν άνοιξαν και ένα αμάξι με φιμέ τζάμια βγήκε προκειμένου να κατευθυνθεί προς το σπίτι της στο Βέλγιο. 

«Είμαι πολύ χαρούμενη που θα είμαι με την κόρη μου, ο αγώνας συνεχίζεται δίπλα από τους δικηγόρους μου», ήταν τα πρώτα λόγια της Εύας Καϊλή έξω από τη φυλακή. 

Οι περιοριστικοί όροι και πώς θα κυκλοφορεί την επόμενη μέρα

Το βραχιολάκι θα ενεργοποιηθεί την ώρα που η Εύα Καϊλή επιστρέψει στο σπίτι της στις Βρυξέλλες. Η πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής θα πρέπει να δώσει στις Αρχές το κινητό που θα χρησιμοποιεί και να είναι προσβάσιμη σε αυτό ανά πάσα ώρα. Επίσης, δεν πρέπει να πειράξει το μηχάνημα του hardware και, τέλος, πρέπει να σεβαστεί τις οδηγίες οι οποίες όμως μένει να προσδιοριστούν, σύμφωνα με το Mega.

Η Εύα Καϊλή θα μπορεί να μετακινείται βάσει νόμου για να πάει δικαστήριο, για επείγοντα ιατρικά θέματα και ανωτέρα βία μετά από άδεια του εισαγγελέα.Το εάν θα μπορεί να δει όποιον θέλει σπίτι της, να έχει κινητό ή ίντερνετ εξαρτάται από την απόφαση των βελγικών δικαστικών αρχών που φαίνεται ότι δεν έχει κοινοποιηθεί ακόμη.

Επιπλέον, έχει απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και της έχουν κρατήσει το διαβατήριο. Επίσης, δεν μπορεί να έρθει σε επαφή με όσους εμπλέκονται στο σκάνδαλο.

Πού θα μείνει μετά την αποφυλάκιση της 

Η πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής θα μείνει στο ίδιο σπίτι με την κόρη της, στις Βρυξέλλες, ενώ θα μπορεί να έχει μόνο τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τζιόρτζι, με τις κλήσεις τους να καταγράφονται. Σύμφωνα με την απόφαση αποφυλάκισης του, ο σύντροφος της έχει πλέον διαφορετική διεύθυνση από το σπίτι που έμεναν μαζί. Είναι, συνεπώς, υποχρεωμένος, να μένει αλλού. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΒέλγιοΕύα Καϊλήειδήσεις τώραΜιχάλης ΔημητρακόπουλοςQatar Gateβραχιολάκι