Κόσμος|14.04.2023 20:10

Έκρυθμη και ανησυχητική η κατάσταση στην Ουκρανία: Φόβοι για ομήρους στη Ζαπορίζια και νεκροί από ρωσικό πλήγμα

Newsroom

Έκρυθμη και ανησυχητική η κατάσταση στην Ουκρανία, καθώς υπάρχουν φόβοι για ομήρους στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, ενώ ρωσικό πλήγμα έπληξε πόλη -με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον πέντε άτομα.

Συγκεκριμένα, οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις μεταφέρουν μεγάλες ποσότητες προμηθειών και ποσοτήτων νερού στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, τα οποία η Μόσχα κατέσχεσε από τη Νοτιοανατολική Ουκρανία μετά την εισβολή του 2022, όπως ανακοίνωσε η Ουκρανική Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας.

Η Energoatom ανακοίνωσε πως η εξέλιξη αυτή ενδεχομένως να σημαίνει ότι η Ρωσία προετοιμάζεται για να εγκλωβίσει τους εργαζόμενους στο εσωτερικό του σταθμού, εξαιτίας μιας δραστικής μείωσης του πιστοποιημένου προσωπικού, στον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό της Ευρώπης, ενώ αναμένεται η ανοιξιάτικη ουκρανική αντεπίθεση.

Η Ρωσία δεν σχολίασε άμεσα.

«Με δεδομένη τη σοβαρή έλλειψη ειδικών στην πυρηνική ενέργεια που είναι απαραίτητοι για τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, ο οποίος έχει καταληφθεί προσωρινά και υπό το φόβο της ουκρανικής αντεπίθεσης, οι (Ρώσοι) προετοιμάζονται για την μακροχρόνια κράτηση των εργαζομένων ως ομήρων», ανέφερε η Energoatom.

Τουλάχιστον πέντε νεκροί, 15 τραυματίες από ρωσικό πλήγμα

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν από ρωσική πυραυλική επίθεση σε κτίριο κατοικιών της πόλης Σλοβιάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας, ανακοίνωσε ο τοπικός κυβερνήτης, προειδοποιώντας ότι μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι θαμμένοι κάτω από τα ερείπια.

«Στις 18:00 τοπική ώρα, είχαμε πέντε νεκρούς και 15 τραυματίες», έγραψε ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Ντονέτσκ Πάβλο Κιριλένκο στο Telegram. «Είναι πιθανό επτά άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα παιδί, να βρίσκονται κάτω από τα ερείπια», πρόσθεσε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

τραυματίεςΡωσίανεκροίειδήσεις τώραΟυκρανίαπόλεμος