Κόσμος|15.04.2023 14:50

Qatar Gate: Θα ζητήσει να της αφαιρεθεί το «βραχιολάκι» η Εύα Καϊλή - Θέλει να επιστρέψει στα καθήκοντά της στο Ευρωκοινοβούλιο

Newsroom

Τα επόμενα βήματα της επιχειρεί να συντονίσει η Εύα Καϊλή και η ομάδα που έχει αναλάβει τη νομική της εκπροσώπηση, μετά την αποφυλάκιση της από τις φυλακές Χάρεν με ηλεκτρικό βραχιολάκι. 

Ο Έλληνας δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αποκάλυψε ότι θα υποβάλουν αίτημα ώστε να αφαιρεθεί το βραχιολάκι και να αρθεί ο κατ'οίκον περιορισμός.  «Σύντομα θα ζητήσουμε να αρθεί ο κατ’ οίκον περιορισμός και να βγει το βραχιολάκι, καθώς δεν είναι ύποπτη φυγής ή άλλων αδικημάτων. Επίσης θα ζητήσει να ασκεί τα πολιτικά της καθήκοντα και δικαιώματα στο Ευρωκοινοβούλιο, να συμμετέχει στις συνεδριάσεις και να ψηφίζει κατά συνείδηση», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Παράλληλα, σημείωσε όιτ «Μεγάλη αγωνία της Εύας Καϊλή είναι να επιστρέψει αθώα στην πατρίδα της, να ξέρουν οι ψηφοφόροι της ότι δεν τους πρόδωσε και να επανέλθει στον πολιτικό στίβο». 

Ο κ. Δημητρακόπουλος υποστήριξε ότι τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται αποδομούνται μέρα με τη μέρα, με βασικότερο στοιχείο ότι δεν βρέθηκαν δαχτυλικά της αποτυπώματα στις δεσμίδες χρημάτων που εντοπίστηκαν στο σπίτι της.

Τέλος, μετέφερε μήνυμα της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, με το οποίο διαψεύδει δημοσιεύματα που την ήθελαν να είχε αναπτύξει επαφές με άλλα κόμματα πριν από τη σύλληψη της. «Μύθοι, ψέματα και προσβλητικά αυτά που γράφονται ότι μιλούσα με κάποιο άλλο κόμμα, εγώ ήμουν ταγμένη στον χώρο μου» είπε μέσω του δικηγόρου της.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ευρωβουλήειδήσεις τώραQatar GateΕύα ΚαϊλήΚατάρδιαφθορά