Κόσμος|16.04.2023 23:16

Βουλγαρία: Περήφανοι για την εθνικότητά τους το 81% των πολιτών

Newsroom

Περίπου το 81% των Βουλγάρων δηλώνουν υπερήφανοι που είναι Βούλγαροι, ενώ το 13% θεωρεί ότι η αυτοεκτίμηση δεν έχει καμία σχέση με την εθνική ταυτότητα, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που διενήργησε πρόσφατα η εταιρεία έρευνας αγοράς JTN και παρουσιάστηκε από το τηλεοπτικό κανάλι bTV.

Ο ορισμός της βουλγαρικής ταυτότητας

Μόνο το 5% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι δεν αισθάνονται υπερηφάνεια που είναι Βούλγαροι και το 1% ντρέπεται για την εθνικότητά του. Ο ορισμός της βουλγαρικής ταυτότητας περιλαμβάνει θέματα όπως ο σεβασμός της νομοθεσίας της χώρας και η αποδοχή του τοπικού τρόπου ζωής, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση. Η ψήφος στις πολιτικές εκλογές προσδιορίζεται επίσης ως δομικό στοιχείο της ταυτότητας των πολιτών.

Η χρήση της βουλγαρικής γλώσσας (70%), η επίγνωση ότι ανήκουν σε μια κοινότητα και η ευθύνη απέναντι στα άλλα μέλη της κοινότητας θεωρούνται επίσης βασικά στοιχεία της ταυτότητας των Βουλγάρων. Σύμφωνα με το 64% των ερωτηθέντων, η Βουλγαρία έχει τη δυνατότητα να αναπτυχθεί βασιζόμενη στους δικούς της πόρους. Το 43% πιστεύει ότι μπορεί κάποιος να πετύχει στη χώρα αυτή με επιμονή και σκληρή δουλειά.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε δείγμα 2.015 Βουλγάρων ανδρών και γυναικών ηλικίας 16-75 ετών. Οι ερωτηθέντες αποτελούσαν αντιπροσωπευτικό δείγμα του βουλγαρικού πληθυσμού όσον αφορά το φύλο, την ηλικία, τον τόπο της κατοικίας και το μέγεθος της κοινότητάς όπου ζουν.

ειδήσεις τώραΒουλγαρία