Κόσμος|16.04.2023 22:27

Πεντάωρη καταδίωξη για τεράστιο πτηνό: Ένα Έμου δραπέτευσε από τον φράχτη του και βρέθηκε ένα μίλι μακριά

Newsroom

Ένα πτηνό Έμου ανάγκασε τις βρετανικές Αρχές να προχωρήσουν σε μια πεντάωρη αποστολή διάσωσης αφού πήδηξε πάνω από τον φράχτη που το κρατούσε περιφραγμένο και στη συνέχει έτρεξε για ένα μίλι. 

Ο 11 μηνών Rodney, είναι ένα από τα ζώα που ανήκουν στον πρώην σύμβουλο Jon Cardy και τη σύζυγό του Laura, οι οποίοι παρέχουν υποστήριξη σε ανθρώπους που παλεύουν με την ψυχική τους υγεία.

Αλλά ενώ το ζευγάρι έκανε τις πρώτες του διακοπές μετά την πανδημία, δέχθηκαν ένα τηλεφώνημα το βράδυ της Πέμπτης για να τους πουν ότι το τεράστιο πτηνό είχε πηδήξει τον φράχτη στο σπίτι τους.

«Έχασε κάποιος το πτηνό του;»

Περίπου πέντε ώρες αργότερα ο κ. Cardy έλαβε ένα μήνυμα σε ομάδα WhatsApp, το οποίο ρωτούσε αν κάποιος είχε χάσει το πουλί του. Κατάλαβε αμέσως πως ήταν ο Rodney. Ο Cardy πλησίασε το Εμου, το οποίο είχε καταφέρει να απομακρυνθεί περίπου ένα μίλι μακριά από το σπίτι του, και το έπεισε να ανέβει στο αυτοκίνητό του.

«Νομίζω ότι εξαιτίας μιας καταιγίδα που χτύπησε εδώ το βράδυ της Τετάρτης, τρόμαξε και πρέπει να πήδηξε πάνω από έναν από τους φράχτες», δήλωσε ο ιδιοκτήτης του τεράστιου ζώου και πρόσθεσε: «Έχει δραπετεύσει ξανά στο παρελθόν και έχει μπει σε παρόμοιες περιπέτειες, αλλά δεν έχει φτάσει ποτέ τόσο μακριά. Τον βρήκαμε αρκετά γρήγορα».

«Είναι πολύ χαδιάρης»

Φοβούμενος για την αποτελεσματικότητα της περίφραξής του, ο κ. Cardy έστειλε προσωρινά τον Rodney σε έναν γείτονα που έχει στην κατοχή του ένα θηλυκό ‘Εμου. Το ζευγάρι πήρε στην κατοχή του τον Rodney όταν ήταν μόλις δύο εβδομάδων και το πτηνό μεγάλωσε στην κουζίνα τους. Όταν πλέον δεν χωρούσε εκεί μετακόμισε στον προσαρασσόμενο κήπο.

Το σπίτι τους ζευγαριού είναι γεμάτο από άλλα ζώα - συμπεριλαμβανομένων χοίρων, σκύλων, χηνών, μιας χελώνας μιας γάτας και αρκετών κουνελιών.

Πολλά από τα κατοικίδιά τους χρησιμοποιούνται ως ζώα θεραπείας για ανθρώπους που παλεύουν με την ψυχική τους υγεία.

«Ο Rodney δεν έχει πολλά ανάμεσα στα μεγάλα του αυτιά του, αλλά είναι αξιαγάπητος. Αν μπορείτε να ξεπεράσετε το γεγονός ότι είναι ένα παράξενο πουλί δύο μέτρων με ένα τεράστιο ράμφος και στέκεται ακριβώς στο πρόσωπό σας, είναι πολύ χαδιάρης και του αρέσουν τα χάδια και κάνει καλό στην ψυχή. Δεν έχει πολλά ανάμεσα στα μεγάλα του αυτιά, αλλά είναι υπέροχος, πολύ περίεργος, αξιολάτρευτος και πολύ φιλικός», δήλωσε η σύζυγος του Cardy.

ειδήσεις τώραΒρετανία