Έκρυθμη η κατάσταση στη Γαλλία: Διαδηλωτές εισέβαλαν σε κτίριο του Χρηματιστηρίου στο Παρίσι
NewsroomΕκατοντάδες διαδηλωτές στη Γαλλία εισήλθαν για λίγο στα γραφεία ενός διαχειριστή χρηματιστηρίου την Πέμπτη στο Παρίσι, καθώς συνεχίστηκαν οι διαμαρτυρίες κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.
Περίπου 300 διαδηλωτές, ανεμίζοντας σημαίες και κρατώντας φωτοβολίδες, κατέλαβαν την Euronext, φωνάζοντας: «Είμαστε εδώ, είμαστε εδώ, ακόμη και αν ο Μακρόν δεν το θέλει, είμαστε εδώ».
Πρόκειται για ένα σύνθημα που έχει γίνει δημοφιλές καθώς τεράστια πλήθη έχουν συγκεντρωθεί στις ενίοτε βίαιες διαδηλώσεις και απεργίες που ξέσπασαν τον Ιανουάριο. Κάλεσαν επίσης τον κ. Μακρόν να παραιτηθεί, ένα άλλο γνωστό αίτημα.
Το λόμπι της εταιρείας, που βρίσκεται στη Λα Ντεντέν, την επιχειρηματική συνοικία του Παρισιού, γέμισε με κόκκινο καπνό από τις φωτοβολίδες των διαδηλωτών.Δεν είναι σαφές πόση ώρα παρέμειναν οι διαδηλωτές στα γραφεία.
Σε άλλο σημείο της γαλλικής πρωτεύουσας, ξύλινες παλέτες πυρπολήθηκαν καθώς οι απεργοί σιδηροδρομικοί πραγματοποίησαν ειρηνική διαδήλωση στον σιδηροδρομικό σταθμό Gare de Lyon, στο πλαίσιο της «ημέρας έκφρασης της οργής των σιδηροδρομικών».
- Σε θέσεις «μάχης» οι αγρότες: Νέα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα - Κλείνουν λιμάνια και αεροδρόμια
- Μετά την κλοπή και πλημμύρα στο Λούβρο: Ζημιές σε πάνω από 300 σπάνια βιβλία στην αίθουσα αιγυπτιακών αρχαιοτήτων
- Η Ελλάδα μπαίνει στο κλίμα των Χριστουγέννων: Τα δημοφιλή θεματικά πάρκα της χώρας και πιο οι hot προορισμοί
- Απόλυτο αφεντικό στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο ΠΑΟΚ, που κοιτάζει μόνο την κορυφή!