Κόσμος|24.04.2023 05:45

Μυστήριο με τις εξαφάνισεις παιδιών οικογενειών που έφυγαν από την εκκλησία των Μορμόνων - Πώς συνδέονται με την «Αποκάλυψη του Αυγούστου»

Newsroom

Πρώην μέλη της Φονταμενταλιστικής Εκκλησίας των Αγίων της οποίας ηγείται ο Warren Jeffs ζήτησαν από τις αρχές τη βοήθεια τους για να βρουν τα παιδιά τους που έχουν εξαφανιστεί.

Σε συνέντευξη Τύπου που έλαβε χώρα τη Δευτέρα στη Γιούτα οι γονείς, έχοντας στο πλευρό τους τους δικηγόρους τους, δήλωσαν ότι εξαφανίστηκαν πρόσφατα πολλά παιδιά που ζούσαν με ένα γονέα που είχε εγκαταλείψει την εκκλησία.

Οι ίδιοι έκαναν την εκτίμηση ότι δέχθηκαν πιέσεις από μέλη της πολυγαμικής σέκτας, προκειμένου να επιστρέψουν στην εκκλησία, σύμφωνα με τον «Guardian». 

Η Jessop, η οποία μίλησε στη συνέντευξη Τύπου, δήλωσε ότι τρία παιδιά της εξαφανίστηκαν τον χειμώνα και ότι έκτοτε δεν έχουν δώσει σημεία ζωής.

Η γυναίκα σημείωσε ότι τα παιδιά δέχονταν ακραίες πιέσεις για να επιστρέψουν στην εκκλησία,  αν και η ίδια είναι ο μόνος εν ζωή γονέας και έχει την πλήρη επιμέλειά τους. Είπε, ακόμα, ότι γνωρίζει πως άλλα πέντε παιδιά που αγνοούνται μπορεί να βρίσκονται σε οικισμό της εκκλησίας.

Η Jessop περιέγραψε ότι βρήκε σακούλες με ψώνια, γουόκι-τόκι και επιδέσμους κρυμμένα στα πράγματα των παιδιών και εκτίμησε ότι  τους τα έδωσαν μέλη της εκκλησίας.

Οι δικηγόροι τόνισαν ότι τα παιδιά, που έχουν δεχθεί βαθιά κατήχηση, έχουν πειστεί πως η σωτηρία της ψυχής του κινδυνεύει, αν δεν επιστρέψουν στην εκκλησία.

Οι δικηγόροι απέδωσαν την αύξηση των εξαφανίσεων στην αποκάλυψη του Αυγούστου, σύμφωνα με την οποία τα σημερινά μέλη εκκλησίας και γονείς που έχουν αποβληθεί πρέπει να φέρουν πίσω τα παιδιά για να «μεταφραστούν».

Η Φονταμενταλιστική Εκκλησία των Αγίων αριθμεί περίπου 10.000 μέλη, που ζουν κατά μήκος των συνόρων Κολοράντο-Αριζόνα. Οι άνδρες συνηθίζουν να παντρεύονται περισσότερες από μια γυναίκες. Τα μέλη της εκκλησίας υποχρεούνται να ακολουθούν τα διατάγματα του προφήτη ή ηγέτη της ομάδας.

Ο επικεφαλής της εκκλησίας Γουόρεν Τζεφς, συνελήφθη το 2006 και κρίθηκε ένοχος για συνεργεία σε βιασμό και σεξουαλική επίθεση σε ανήλικο. Στο πλαίσιο των πολυγαμικών πρακτικών ειχει κανονίσει γάμους ενήλικων ανδρών με ανήλικες.Ο Jeffs πριν από τη σύλληψη του ασκούσε ασφυκτικό έλεγχο στην κοινότητα, προγραμματίζοντας ακόμα και το τι φάνε.

Σημειώνεται ότι τα μέλη δεν επιτρέπεται να έχουν τηλέφωνα. Λίγοι διαβάζουν εφημερίδες. Ακόμη και οι μερίδες φαγητού που τρώνε προέρχονται από μια αποθήκη που ελέγχεται από την εκκλησία. 

εξαφάνισημορμόνοιανήλικοιΕκκλησίαειδήσεις τώρα