Κόσμος|21.04.2023 21:10

Με μία λέξη στο Twitter ο Όρμπαν «φρενάρει» τις ελπίδες της Ουκρανίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ

Newsroom

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν εξέφρασε την έκπληξη και τη δυσπιστία του στο επίσημο προφίλ του στο Twitter με ένα εύγλωττο «Τι;!» στις διαβεβαιώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ότι όλα τα μέλη είχαν συμφωνήσει για τη μελλοντική ένταξη της Ουκρανίας στη Συμμαχία.

Το «Τι;!» του Όρμπαν εκφράζει την άγνοιά του για οποιαδήποτε συμφωνία του ΝΑΤΟ σχετικά με την υποθετική ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, διαψεύδοντας έτσι τα λόγια του Στόλτενμπεργκ.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ υποστήριξε ότι υπάρχει ομοφωνία μεταξύ των 30 συμμάχων για την ένταξη της Ουκρανίας τόσο την Πέμπτη σε συνέντευξη Τύπου στο Κίεβο με τον Πρόεδρο Ζελένσκι όσο και την Παρασκευή στην αμερικανική αεροπορική βάση στο Ραμστάιν, όπου συνεδριάζει η Ομάδα Επαφής για την Άμυνα της Ουκρανίας.

«Κύριος στόχος της Συμμαχίας η εξασφάλιση ότι η Ουκρανία θα νικήσει»

«Το μέλλον της Ουκρανίας βρίσκεται εντός της ευρωατλαντικής οικογένειας, το μέλλον της Ουκρανίας βρίσκεται στο ΝΑΤΟ. Ταυτόχρονα, ο κύριος στόχος της Συμμαχίας, των συμμάχων, είναι η εξασφάλιση ότι η Ουκρανία θα νικήσει», δήλωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ στο πλευρό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ πραγματοποιεί σήμερα αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Κίεβο εκφράζοντας την υποστήριξή του προς την Ουκρανία εν όψει της ευρείας κλίμακας αντεπίθεσης που προετοιμάζει.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΓενς ΣτόλτενμπεργκΒίκτορ ΌρμπανΟυκρανίαΝΑΤΟ