Κόσμος|26.04.2023 22:25

Το τερμάτισαν οι Ρεπουμπλικάνοι: Deep fake βίντεο με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης βάζει στο στόχαστρο τον Μπάιντεν

Newsroom

Με ένα βίντεο 33 δευτερολέπτων κατασκευασμένο με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης απαντούν οι ρεπουμπλικάνοι στην υποψηφιότητα του Τζο Μπάιντεν για τις προεδρικές εκλογές του 2024.

Το βίντεο με τίτλο νικήστε τον Μπάιντεν θέτει το ερώτημα «Τι θα γινόταν αν επανεκλεγόταν ο πιο αδύναμος πρόεδρος στην ιστορία» και απαντά με τρία δυστοπικά σενάρια. 

«Σήμερα το πρωί, μια αποθρασυμένη Κίνα εισβάλλει στην Ταϊβάν», λέει ο εκφωνητής ενός δελτίου ειδήσεων. Στη συνέχεια απεικονίζονται κλειστές βιτρίνες καταστημάτων, καθώς οι θεατές πληροφορούνται ότι 500 περιφερειακές τράπεζες έκλεισαν, οδηγώντας τις χρηματοπιστωτικές αγορές σε ελεύθερη πτώση.

Μια μάζα μεταναστών εμφανίζεται να διασχίζει ένα ποτάμι, καθώς οι θεατές πληροφορούνται ότι τα σύνορα των ΗΠΑ έχουν κατακλυστεί από ένα κύμα «παράνομων», και στρατιωτικά στρατεύματα φαίνονται στα περίχωρα του Σαν Φρανσίσκο.

Η χρήση τεχνητής νοημοσύνης για την παραγωγή πολιτικών σποτ είναι πιθανό να γίνει όλο και πιο διαδεδομένη. 

Η Εθνική Επιτροπή των Ρεπουμπλικανών δήλωσε ότι χρησιμοποίησε την προσέγγιση αυτή για να «εξετάσει το πιθανό μέλλον της χώρας, αν ο Τζο Μπάιντεν επανεκλεγεί το 2024». Ωστόσο, εκπρόσωποςτης δεν απάντησε σε ερώτηση σχετικά με το ποια γεννήτρια εικόνων χρησιμοποιήθηκε για την παραγωγή της διαφήμισης. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΗΠΑΤζο Μπάιντεντεχνητή νοημοσύνηΡεπουμπλικάνοι