Κόσμος|29.04.2023 14:20

Ένας διαφορετικός προεκλογικός αγώνας - Το συντηρητικό κόμμα της Ταϊλάνδης υπόσχεται να νομιμοποιήσει τα sex toys... για να πάρει ψήφους

Newsroom

Τη νομιμοποίηση των sex toys στην Ταϊλάνδη υπόσχεται το συντηρητικό Δημοκρατικό Κόμμα ενόψει των εκλογών που θα γίνουν τον Μάη.

Η Ρατσάντα Θαναντίρεκ, εκτελεστικό μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος, είπε ότι το κόμμα σχεδιάζει να προωθήσει τη βιομηχανία σεξουαλικών βοηθημάτων «για την ασφάλεια των χρηστών τους».

Η ίδια υποστήριξε ότι η νομιμοποίηση των σεξουαλικών βοηθημάτων θα συμβάλει στην καταπολέμηση των σεξουαλικών εγκλημάτων και του λαθρεμπορίου.

«Εξετάζοντας το ζήτημα και από την πλευρά ιατρικής, οι γιατροί τα προτείνουν τη χρήση σεξουαλικών βοηθημάτων αντί ο κόσμος να καταφεύγει σε επαγγελματίες του σεξ ή να απατούν τις συντρόφους τους», είπε η Θαναντίρεκ στο CNN.

Τα σεξουαλικά βοηθήματα  θεωρούνται «άσεμνα» σύμφωνα με το Άρθρο 287 του Ποινικού Κώδικα της χώρας . Όσοι κατασκευάζουν, διανέμουν δημόσια ή πουλούν σεξουαλικά παιχνίδια μπορούν να αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης έως και 3 ετών, πρόστιμο έως και έξι χιλιάδων μπατ (περίπου 160 €) ή και τα δύο.

Το Δημοκρατικό Κόμμα προτείνει η πώλησή των sex toys να επιτρέπεται, σύμφωνα με τους κρατικούς  και με την επιβολή ηλικιακών περιορισμών. 

Το κόμμα, το οποίο ιστορικά είναι μια από τις πιο συντηρητικές πολιτικές δυνάμεις του βασιλείου, εκτιμάται ότι θα κερδίσει μεταξύ 20-30 εδρών στη βουλή στις εκλογές της 14ης Μαΐου, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση.

Για να αλλάξει το νόμο, θα χρειαστεί την υποστήριξη άλλων κομμάτων για να φτάσει το μίνιμουμ των 251 ψήφων που απαιτούνται.Τα σεξουαλικά βοηθήματα θεωρούνται «ανήθικα» σε ορισμένες περιοχές της Ταϊλάνδης, αλλά πωλούνται ελεύθερα σε πολλούς πάγκους στην Μπανγκόκ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

νομιμοποίησηΤαϊλάνδηειδήσεις τώραsex toys