Κόσμος|27.04.2023 16:54

Ακάρ: «Ας μοιραστούν τα πλούτη του Αιγαίου δίκαια»

Μαρία Ζαχαράκη

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, συναντήθηκε με εκπροσώπους του Τύπου στην Ένωση Δημοσιογράφων Καισαρείας. Στην ομιλία του αναφέρθηκε στο Αιγαίο και δήλωσε ότι είναι ειλικρινείς και σοβαροί στην επίλυση των προβλημάτων με την Ελλάδα στο πλαίσιο του δικαίου.

«Υπήρχε ένα συνοριακό ζήτημα πρόσφατα. Βγαίνει μια φωτογραφία, τραβιέται ένα φιλμ και βγαίνει ένα βίντεο. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει τίποτα, αλλά γίνεται κριτική πάνω σε αυτό. Χτίζονται ειδήσεις πάνω σε αυτό. Υπό αυτή την έννοια, τα καθήκοντα των εκπροσώπων του Τύπου είναι σημαντικά. Προσπαθούμε να λύσουμε τα προβλήματά μας με την Ελλάδα μέσα στο πλαίσιο του δικαίου. Είμαστε πολύ ειλικρινείς και πολύ σοβαροί σε αυτό το θέμα και πρόθυμοι να εργαστούμε πάνω σε αυτό», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

«Ας γίνει το Αιγαίο μια θάλασσα φιλίας και ειρήνης. Ας μοιραστούν δίκαια τα πλούτη εδώ μεταξύ των μερών. Αυτό είναι το βασικό ζήτημα, ωστόσο υπάρχει παραπληροφόρηση. Δεν θυμάμαι ακριβώς... πριν από 3-5 χρόνια, προβλήθηκε ένα βίντεο στην ελληνική τηλεόραση. Στο βίντεο, υπάρχουν τα στρατεύματά μας, γίνονται αποβάσεις. Πρόκειται να αποβιβαστούν. ‘Οι Τούρκοι έρχονται στα νησιά’ έλεγαν, ‘αποβιβάστηκαν’ και το πήραν τόσο σοβαρά το θέμα που είπαν ότι τα νησιά άδειασαν. Λένε ότι (οι κάτοικοι) πήγαν στην ηπειρωτική χώρα. Αυτό το βίντεο όμως είναι ένα βίντεο που μεταδώσαμε κανονικά για μια άσκηση που είχε γίνει πριν από 10-20 χρόνια. Πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση σε αυτά τα θέματα. Για να εδραιώσουμε το δίκαιο και τα δικαιώματα, πρέπει να είμαστε καλοί γνώστες και ισχυροί. Είμαστε υπέρ οποιουδήποτε εγχώριου και εθνικού έργου [σσ. αναφορά στην τουρκική αμυντική βιομηχανία]. Αυτή η σημαία είναι η σημαία μας. Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται να κάνουμε γι' αυτήν, Θεού θέλοντος».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αιγαίοειδήσεις τώραΤουρκίαΧουλούσι Ακάρ