Κόσμος|04.11.2018 10:48

Οργή στα social media για τη νεκρή ανθρωποφάγο τίγρη (vid)

Newsroom

Η τίγρης Τ1 που πιστεύεται ότι  ήταν υπεύθυνη για τους θανάτους 13 ατόμων στη Μαχαράστρα τα τελευταία δύο χρόνια, πυροβολήθηκε στην περιοχή Yavatmal την Παρασκευή το βράδυ και ο θάνατός της έχει διχάσει. 

Η φιλοζωική οργάνωση PETA ανακοίνωσε ότι η δολοφονία του ζώου πρέπει να διερευνηθεί και να αντιμετωπιστεί ως έγκλημα άγριας ζωής και κάνει λόγο για μια «σκοτεινή μέρα» του έθνους.   Η Τ1, όπως ήταν το επιχειρησιακό όνομα του ζώου, σκοτώθηκε «παράνομα για να ικανοποιήσει τη σφοδρή επιθυμία του κυνηγού για αίμα», σε μια φαινομενική παραβίαση του νόμου περί προστασίας της άγριας ζωής, αναφέρει η οργάνωση.

T

Η Peta μιλάει για παραβίαση των κατευθυντήριων γραμμών της Εθνικής Αρχής Διατήρησης Τίγρεων και όπως πολλές ακόμη ακτιβιστικές οργανώσεις, απορρίπτει την άποψη πως η θανάτωση του ζώου ήταν η μόνη λύση.   «Μπορεί να μην πέθανε αμέσως, αλλά αργά και βασανιστικά και μάλιστα μπροστά από τα πλέον ορφανά και ευάλωτα μικρά της», δήλωσε ο Meet Ashar, επικεφαλής της PETA India. «Είτε επιβάλλεται από το κράτος είτε όχι, κανείς δεν μπορεί να είναι πάνω από το νόμο. Αυτή είναι μια σκοτεινή μέρα για το έθνος μας και  πρέπει να σκύψουμε τα κεφάλια από ντροπή αν αυτή η δολοφονία παραμείνει ατιμώρητη», πρόσθεσε ο Ashar.  

T

Τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, το Ανώτατο Δικαστήριο γνωμοδότησε ότι το επικίνδυνο ζώο θα μπορούσε να πυροβοληθεί, γεγονός που προκάλεσε μια τεράστια καμπάνια στο Διαδίκτου που ζητούσε χάρη για την τίγρη Τ1. 

Για περισσότερο από τρεις μήνες, αξιωματούχοι σχεδίαζαν να την πιάσουν με τη βοήθεια της τελευταίας τεχνολογίας. Σκύλοι, παγίδες, drones και ειδικοί ιχνηλάτες, μαζί με μια ομάδα 200 ατόμων κυνήγησαν το ζώο, αλλά δεν πέτυχαν να το αιχμαλωτίσουν και όταν τελικά είχαν την ευκαιρία τους, σκότωσαν την Τ1. Τα δύο τιγράκια της Τ1 είναι ζωντανά και αιχμαλωτίστηκαν χωρίς ακόμη να είναι γνωστή η τύχη τους. 

τίγρης Τ1