Κόσμος|28.04.2023 22:33

«Πράσινο» από ΗΠΑ για παροχή 2 C-130 στην Ελλάδα – Επιταχύνονται οι διαδικασίες για τα F-35

Newsroom

Το «πράσινο» φως για την παροχή δύο μεταγωγικών αεροσκαφών τύπου C-130 στην Ελλάδα άναψε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Πρόκειται για αεροσκάφη από το απόθεμα του αμερικανικού στρατού.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με την ΕΡΤ αναμένεται να ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα και η συμφωνία για αγορά άλλων 2 μεταγωγικών αεροσκαφών ίδιου τύπου.

Κατά τα άλλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται αμέσως μετά τις εκλογές στην Τουρκία, να μπει και η τελευταία εκ των τεσσάρων υπογραφών που απαιτούνται στο Κογκρέσο, για να ενεργοποιηθεί η επίσημη διαδικασία. Και μετά να σταλεί από τους Αμερικανούς η επιστολή αποδοχής του αιτήματος και να αρχίσουν οι σχετικές διαπραγματεύσεις με στόχο η Ελλάδα να αρχίσει να παραλαμβάνει τα πρώτα αεροσκάφη το 2028.

Σενάρια για S-300 στην Ουκρανία, με αντάλλαγμα συστοιχίες Patriot

Επίσης, η Ελλάδα αναμένεται να λάβει πρόσθετο πακέτο οικονομικής βοήθειας υπό τη μορφή παροχής δανείου ή δανειακών εγγυήσεων από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, πάνω από 2 δισεκατομμύρια για να ανανεώσει τα οπλικά συστήματά της και σε αυτό το πλαίσιο επανέρχονται οι συζητήσεις για παροχή στην Ουκρανία των S-300 και παράλληλη παραλαβή συστημάτων Patriot.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

F-35ειδήσεις τώραΗΠΑC-130Στέιτ Ντιπάρντμεντ