Πόλεμος στην Ουκρανία: Δεξαμενή καυσίμων τυλίχθηκε στις φλόγες στην Κριμαία
NewsroomΔεξαμενή καυσίμων έχει πάρει φωτιά στη Σεβαστούπολη, σημαντικό λιμάνι της χερσονήσου της Κριμαίας, πιθανόν εξαιτίας ουκρανικής επίθεσης με τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος, ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ο εγκατεστημένος από τη Μόσχα κυβερνήτης της περιοχής, ο Μιχαήλ Ραζβοζάγεφ, μέσω Telegram.
«Δεξαμενή καυσίμων καίγεται (...) Σύμφωνα με προκαταρκτικές αναφορές, οι φλόγες ενδέχεται να οφείλονται σε επίθεση» με UAV, ανέφερε ο κ. Ραζβοζάγεφ, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS. Πρόσθεσε ότι η πυρκαγιά έχει έκταση 1.000 τετραγωνικών μέτρων.
Δεν έδωσε πάντως πληροφορίες για θύματα.
Το Κίεβο έχει εκφράσει επανειλημμένα την πρόθεση να ανακαταλάβει τη χερσόνησο της Κριμαίας, την οποία προσάρτησε η Ρωσία το 2014, κάτι που η διεθνής κοινότητα δεν αναγνωρίζει.
Έχουν εξαπολυθεί επανειλημμένα επιθέσεις του στρατού και των ειδικών υπηρεσιών της Ουκρανίας στη χερσόνησο αφότου ο ρωσικός στρατός εισέβαλε στην ουκρανική επικράτεια, πριν από 14 και πλέον μήνες.
- Άμεση Ανάλυση: Η δήλωση Μητσοτάκη αντικατοπτρίζει την αμηχανία μπροστά στο πραγματικό πολιτικό πρόβλημα
- Διεκόπη η δίκη για τα Τέμπη: Συνεχίζεται στις 27 Απριλίου - Αναμένεται υποστήριξη της κατηγορίας και από το Ελληνικό Δημόσιο
- Ποια Σελήνη; Αστροναύτης του Artemis έκανε διαστημικό ντους και προκάλεσε πανικό με το κορμί του!
- Αυτή είναι η ερώτηση που ξέρει να απαντήσει μόνο 1 στους 100 Έλληνες! Στέρησε 30.000 ευρώ από παίκτρια