Κόσμος|30.04.2023 14:13

«Παρέλαση» σατανιστών στη Βοστόνη: Αντιδράσεις για το συνέδριο SatanCon - Τιμούν τη «Νύχτα των μαγισσών»

Newsroom

Μια εκδήλωση που ονομάστηκε «η μεγαλύτερη σατανιστική συγκέντρωση στην ιστορία» πραγματοποιείται στη Βοστώνη το Σαββατοκύριακο, αφού η πόλη δυσκολεύτηκε πάρα πολύ να κρατήσει την ομάδα μακριά.

Γιορτάζοντας τη δέκατη επέτειό του, το αμφιλεγόμενο συνέδριο φιλοξενείται από τον Σατανικό Ναό με έδρα το Σάλεμ - ο οποίος δεν λατρεύει τον Σατανά της Βίβλου ως θεότητα, αλλά χρησιμοποιεί σατανιστικές εικόνες για να «απορρίψει την τυραννική εξουσία» και να προωθήσει τον διαχωρισμό της εκκλησίας από το κράτος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του.

Το SatanCon2023, που διοργανώνεται από τον Σατανικό Ναό, θα περιλαμβάνει μια «σατανική αγορά» μαζί με ψυχαγωγία, τελετουργίες και πάνελ συζητήσεων στο Marriott στο Copley Place, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Οι σατανιστές αφιέρωσαν το sold-out συνέδριο στη δήμαρχο της Βοστώνης Michelle Wu ως σνομπ, επειδή «αρνήθηκε στην ομάδα να κάνει σατανιστική επίκληση» στο δημαρχείο και έχει χρησιμοποιήσει «αντισυνταγματικές μεθόδους» για να τους κρατήσει μακριά από δημόσιους χώρους, δήλωσε εκπρόσωπος του Satanic Temple στο Masslive.com.

Το θέμα της εκδήλωσης είναι «Hexennacht in Boston» - που σημαίνει «Νύχτα των μαγισσών στη Βοστώνη» - και σηματοδοτεί την παγανιστική ανοιξιάτικη γιορτή της παραμονής του Μαΐου με ένα «Σαββατοκύριακο βλασφημίας και μνήμης», δήλωσαν οι διοργανωτές.

Οι σατανιστές με έδρα το Σάλεμ της Μασαχουσέτης θα πραγματοποιήσουν επίσης συζητήσεις με θέμα «Διεκδικώντας το τρανς σώμα», «Αποδομώντας τη θρησκευτική σας ανατροφή» και «Ο σατανισμός και η εμπειρία BIPOC».

Η ομάδα λέει ότι λατρεύει τον Σατανά όχι ως ένα κακό θηρίο από την κόλαση, αλλά μάλλον ως σύμβολο της σημασίας της αμφισβήτησης της εξουσίας και του διαχωρισμού της εκκλησίας από το κράτος.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ