Ο Ντόναλντ Τραμπ και η Μελάνια δίπλα στους πληγέντες της Αλαμπάμα
NewsroomΟ Ντόναλντ Τραμπ, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μελάνια, επισκέφθηκαν σήμερα κοινότητες της ανατολικής Αλαμπάμα, οι οποίες ισοπεδώθηκαν από τους ανεμοστρόβιλους που διέλυσαν κατοικίες κι επιχειρήσεις και στοίχισαν τη ζωή σε 23 ανθρώπους. Το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ πέταξε με ελικόπτερο πάνω από τις πληγείσες περιοχές.
Αμέσως μετά η προεδρική αυτοκινητοπομπή διήλθε από σημεία, όπου δεκάδες δέντρα είχαν ξεριζωθεί και σπίτια είχαν καταστραφεί ολοσχερώς. Ο Ντόναλντ Τραμπ και η Μελάνια επισκέφθηκαν τα σπίτια ορισμένων εκ των θυμάτων στην κοινότητα Μπόργκαρντ, κοντά στα σύνορα με τη Τζόρτζια. «Το Μπόργκαρντ στηρίζει τον Τραμπ» έγραφε το πλακάτ που κρατούσε ένας άνδρας, καθώς περνούσε η οχηματοπομπή με τον Αμερικανό πρόεδρο.
«Είναι απίστευτο» δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός, ενώ περιηγείτο, στο πλευρό της κυβερνήτριας της Αλαμπάμα, Κέι Άιβι, στις πληγείσες περιοχές. Όπως επισήμανε ο Αμερικανός πρόεδρος, αντίκρισε ένα τοπίο «απίστευτης» καταστροφής και από αέρος. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ και η πρώτη κυρία αναμένεται να επισκεφθούν, επίσης, ένα κέντρο αρωγής προς τους πληγέντες σε έναν ναό στην Οπέλικα, και να συναντηθούν με επιζώντες, εθελοντές και μέλη των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών.
- Αλέξης Τσίπρας: Σχέδιο «αυτοοργάνωσης» και σοβαρές βολές στους πρώην υπουργούς του - Τα κρίσιμα ερωτήματα για την επόμενη μέρα
- Αυτά είναι τα ακριβά φάρμακα που θα διατίθενται και σε ιδιωτικά φαρμακεία από τον Ιανουάριο
- Ώρα αποφάσεων για το έργο «φάντασμα» Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα - «Αγκάθι» η χρηματοδότηση
- Δώρο Χριστουγέννων για όλους; Παλιά ιστορία που πονάει – Πώς καθιερώθηκε