Κόσμος|05.05.2023 07:55

Απίστευτη υπόθεση στην Ολλανδία: Νοσοκόμος σκότωσε 20 ασθενείς με κορονοϊό γιατί δεν ήθελε να τους βλέπει να υποφέρουν

Newsroom

Η αστυνομία συνέλαβε έναν νοσηλευτή για ύποπτη συμμετοχή στο θάνατο πολλών ασθενών στο νοσοκομείο Wilhelmina του Άσεν (WZA) στην Ολλανδία κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού. Ο 30χρονος από το Νόορντενβελντ τελεί υπό περιορισμένη κράτηση και θα απολογηθεί την Πέμπτη, ανακοίνωσε η εισαγγελία (OM).

Η OM δεν ανέφερε για τι ακριβώς κατηγορείται ο άνδρας ή πόσα θύματα εμπλέκονται. Η OM ανέφερε μόνο ότι η σύλληψή του ακολουθεί αστυνομική έρευνα που προκλήθηκε από αναφορά του νοσοκομείου.

Το νοσοκομείο Wilhelmina δήλωσε μόνο ότι οι κατηγορίες αφορούν «μια σοβαρή υποψία εναντίον ενός μεμονωμένου υπαλλήλου», χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για να μην παρεμποδίσει την έρευνα. Το νοσοκομείο έλαβε μια αναφορά σχετικά με τον νοσηλευτή και μια εσωτερική έρευνα προκάλεσε αρκετή ανησυχία ώστε να επικοινωνήσει με την αστυνομία, ανέφερε η WZA σε ανακοίνωσή της.

«Μπορώ να φανταστώ ότι αυτή η αναφορά εγείρει ερωτήματα ή και ανησυχίες», δήλωσε εκπρόσωπος της ΟΜ. «Αλλά σε αυτό το στάδιο της έρευνας, δεν μπορούμε ακόμη να απαντήσουμε σε όλα τα ερωτήματα». Το γεγονός ότι ο ύποπτος τελεί υπό περιορισμένη κράτηση -που σημαίνει ότι μπορεί να έχει επαφή μόνο με τον δικηγόρο του- περιορίζει τις αρχές σε ό,τι μπορούν να αποκαλύψουν. Το να πει κανείς πάρα πολλά θα μπορούσε επίσης να βλάψει την έρευνα, δήλωσε η ΟΜ.

Οι αρχές έχουν ενημερώσει τα άτομα που εμπλέκονται άμεσα ή επηρεάζονται, σύμφωνα με το nltimes.

Το νοσοκομείο έθεσε σε διαθεσιμότητα τον εν λόγω νοσηλευτή αμέσως μόλις έλαβε την αναφορά για αυτόν, δήλωσε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Hans Mulder της WZA. "Με αυτόν τον τρόπο, η συμπεριφορά από την αναφορά δεν θα μπορούσε να συνεχιστεί", δήλωσε ο Mulder.

«Ανησυχούμε για την ευημερία των υπαλλήλων μας και των τυχόν εμπλεκόμενων ασθενών ή επιζώντων συγγενών», δήλωσε ο Mulder. «Το επόμενο διάστημα θα επικεντρωθούμε, μαζί με την αστυνομία, στη συλλογή στοιχείων. Τα επόμενα βήματα που θα γίνουν θα καθοριστούν με βάση τα γεγονότα».

νοσηλευτέςνοσηλευτήςνοσοκομείοΚορονοϊόςΟλλανδίαειδήσεις τώρα