Κόσμος|09.03.2019 15:47

Υπάλληλος πρεσβείας των ΗΠΑ σε ρωσικό αεροδρόμιο με νάρκη στη βαλίτσα

Newsroom

Μια νάρκη κουβαλούσε υπάλληλος της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Ρωσία μέσα στη βαλίτσα του, όταν έγινε αντιληπτός από τις Aρχές, σε αεροδρόμιο της Ρωσίας.

Σύμφωνα με το sputniknews.gr το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι αναμένει από το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών να εξηγήσει τις ενέργειες ενός από τους υπαλλήλους του αφού υπήρξε αυτό το εύρημα στις αποσκευές του, στον διεθνή αερολιμένα Σερεμέτεβο της Μόσχας.

Παράλληλα, το υπουργείο έκανε λόγο για προσχεδιασμένη κίνηση πρόκλησης, αναφερόμενο στο περιστατικό.

«Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι αναμένει από το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών να εξηγήσει τις ενέργειες ενός από τους υπαλλήλους του αφού βρέθηκε η νάρκη στις αποσκευές του στον διεθνή αερολιμένα Σερεμέτεβο της Μόσχας», αναφέρει το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Οι πυροτεχνουργοί αργότερα διαπίστωσαν ότι η νάρκη είχε πυροκροτητή, αλλά χωρίς εκρηκτικό γέμισμα, παρά το γεγονός ότι “ίχνη εκρηκτικών υπήρχαν στο εσωτερικό της νάρκης.

Ο εργαζόμενος επέστρεφε στις ΗΠΑ μετά την ολοκλήρωση της αποστολής του στην Ρωσία, ενώ ισχυρίστηκε πως αγόρασε την άδεια νάρκη “για την προσωπική συλλογή του” σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Ο ίδιος εργαζόμενος άργησε για την προγραμματισμένη πτήση του, ενώ αργότερα του παρασχέθηκε βοήθεια για την ανανέωση του εισιτηρίου του και την αναχώρησή του για τη Νέα Υόρκη, χωρίς τη νάρκη.