Κόσμος|05.05.2023 23:32

Πανικός στο μετρό του Λονδίνου: Συναγερμός για φωτιά και καπνός σε συρμό - Επιβάτες έσπασαν παράθυρα για να βγουν έξω

Newsroom

Συναγερμός σήμανε στο μετρό του Λονδίνου όταν ξέσπασε φωτιά σε συρμό στο νότιο τμήμα της χώρας. Η αμαξοστοιχία προς βορρά σταμάτησε στο σταθμό Clapham Common περίπου στις 17:50 τοπική ώρα όταν άνθρωποι εθεάθησαν να σπάνε τα παράθυρα του τρένου και να σκαρφαλώνουν για να βγουν έξω από αυτό.

Σύμφωνα με τη Βρετανική Αστυνομία Μεταφορών, δεν υπήρχαν αναφορές για τραυματισμούς, ενώ εκπρόσωπος της υπηρεσίας μεταφορών του Λονδίνου (TfL) δήλωσε: «Ο σιδηροδρομικός συρμός δεν είναι ο μόνος που μπορεί να μεταφέρει το τρένο: Η πυροσβεστική υπηρεσία παρευρέθηκε και επιβεβαίωσε ότι δεν υπήρχε πυρκαγιά».

Ο συναγερμός στο σταθμό πιστεύεται ότι οφειλόταν σε μηχανική βλάβη που αφορούσε έναν ανεμιστήρα εξαερισμού του τρένου, δήλωσε ο διαχειριστής στο BBC London.

Η TFL δήλωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό, προσθέτοντας:«"Η TFL δήλωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό: Λυπούμαστε για την αναστάτωση που προκλήθηκε στο Clapham Common».

Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Λονδίνου δήλωσε, σύμφωνα με το BBC, ότι περίπου 500 άτομα είχαν εγκαταλείψει το τρένο πριν φτάσουν στο σημείο τα συνεργεία από το Battersea, το Tooting και το Brixton.

«Οι έρευνες συνεχίζονται, αλλά η αναφορά του καπνού πιστεύεται ότι προκλήθηκε από τα φρένα του τρένου», πρόσθεσαν.

Σε ανακοίνωσή της στο Twitter, η BTP ανέφερε: «Το τρένο δεν είναι το μόνο που μπορεί να προκαλέσει ζημιές: Το ζήτημα πιστεύεται ότι προκλήθηκε από τη σκόνη των φρένων, η οποία συχνά μπορεί να συγχέεται με την καύση».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

επιβάτεςμετρόειδήσεις τώραΛονδίνοφωτιά