Κόσμος|07.05.2023 10:47

Η Ουκρανία κατηγορεί τη Ρωσία για ρίψη βόμβων λευκού φωσφόρου στο Μπαχμούτ - Τι είναι η επικίνδυνη ουσία - Βίντεο με λευκά «πέπλα» καπνού

Newsroom

Η Ουκρανία κατηγορεί τη Ρωσία για χρήση βομβών φωσφόρου κατά αμάχων στην πόλη Μπαχμούτ. Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα από drones, που δείχνουν την πόλη να έχει καλυφθεί από ένα λευκό πέπλο καπνού, ωστόσο δεν διευκρίνισε πότε τραβήχτηκαν.

Τα όπλα λευκού φωσφόρου δεν είναι απαγορευμένα, αλλά η χρήση τους κατά αμάχων θεωρείται έγκλημα πολέμου.

Δημιουργούν πυρκαγιές που εξαπλώνονται γρήγορα και είναι πολύ δύσκολο να σβήσουν, ενώ προκαλούν σοβαρότατα εγκαύματα αν έρθουν σε επαφή με το δέρμα.

Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας ανέφερε ότι οι εχθρικές δυνάμεις είχαν στόχο να χτυπήσουν «περιοχές του Μπαχμούτ που δεν έχουν καταληφθεί ως τώρα».

Άλλα βίντεο που ανέβηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν φωτιές να μαίνονται στο έδαφος και λευκά σύννεφα να φωτίζουν τον νυχτερινό ουρανό.

Σημειώνεται ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν κατηγορηθεί και στο παρελθόν για τη χρήση λευκού φωσφόρου, μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια της πολιορκίας της Μαριούπολης. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΡωσίαΟυκρανίαπόλεμοςειδήσεις τώρα