Κόσμος|11.05.2023 10:51

Εικόνες φρίκης στη Νικαράγουα: Έξι άνθρωποι τσιμπήθηκαν μέχρι... θανάτου από αφρικανικές μέλισσες

Newsroom

Τραγικό θάνατο βρήκαν έξι άτομα, ανάμεσά τους και ένα παιδί 8 ετών, μετά από τα τσιμπήματα μελισσών στη Νικαράγουαόταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαίναν έπεσε σε φαράγγι και πάνω σε μελίσσια. Επιπλέον 14 άτομα τραυματίστηκαν και χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομείο με ένα 4χρονο αγόρι να βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση.

Ειδικότερα, το δυστύχημα σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα κοντά στην πόλη Σαν Σεμπαστιάν ντε Γιάλι. Ένα λεωφορείο βγήκε εκτός δρόμου μετά από μηχανική βλάβη, έπεσε στο φαράγγι και προσγειώθηκε σε μελίσσια.

Από τα 60 άτομα, 45 τσιμπήθηκαν από τις μέλισσες.

Για έξι εξ αυτών, όμως, η προσγείωση πάνω στα μελίσσια που βρίσκονταν μέσα σε φυτεία καφέ αποδείχθηκε μοιραία καθώς οι μέλισσες που τους τσιμπήσαν ήταν οι λεγόμενες «αφρικανικές»

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των αρχών νεκροί από τα τσιμπήματα των μελισσών είναι ο 84χρονος Ολίβας Μονταλβάν, ο 38χρονος Σάντος Καστελόν, η 32χρονη Ντίλσια Αμπάρο, η 19χρονη Κένια Μπονίλα, η 47χρονη Ενέιντα Ζελάγια και η 8χρονη κόρη της Αντρέα-Καρολίνα.

Αυτού του είδους οι μέλισσες έχουν προκαλέσει τον θάνατο περίπου 1.000 ανθρώπων με τα θύματα να έχουν δεχθεί 10 φορές περισσότερα τσιμπήματα από ό,τι από Ευρωπαϊκές μέλισσες.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

θάνατοςΝικαράγουαειδήσεις τώραμέλισσες