Κόσμος|15.05.2023 09:17

Εκλογές στην Αλβανία: Θρίλερ μεταξύ Μπελέρη - Γκόρο στη Χειμάρρα - Ένταση στην καταμέτρηση και καταγγελίες από την ομογένεια

Newsroom

Ένταση επικράτησε πριν από λίγη ώρα στη Χειμάρρα, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Open, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η καταμέτρηση των. Ψήφων για τον δήμο, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για ντέρμπι ανάμεσα στον ομογενή υποψήφιο Φρέντι Μπελέρη και τον υποψήφιο του Σοσιαλιστικού Κόμματος Γκιόργκι Γκόρο.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Open, κόσμος συγκεντρώθηκε στο γήπεδο όπου γίνεται η καταμέτρηση. Ο ομογενής υποψήφιος Δήμαρχος Φρέντι Μπελέρι παραμένει στις φυλακές  των Τιράνων, από την Παρασκευή (12/5) όπου συνελήφθη με την κατηγορία της εξαγοράς ψήφων, ωστόσο, φαίνεται πως αυτή η σύλληψη, όπως και εκείνη του συνεργάτη του Περικλή Κοκαβέση αλλά και ενός ακόμα ομογενούς υποψήφιου δημάρχου, είναι ένα οργανωμένο σχέδιο της κυβέρνησης Ράμα.

Τι δείχνουν τα επίσημα στοιχεία

Η συμμετοχή  στις εκλογές ήταν μεγάλη. Αυτό έχει αρχίσει να φαίνεται και από την κάλπη με τον Γκόρο να προηγείται με 51% έναντι του Μπελέρη με 49% και με την ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων να βρίσκεται στο 79%. Η διαδικασία καταμέτρησης ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας και αφού οι κάλπες από τα 36 Ε.Τ. του διευρυμένου δήμου, μεταφέρθηκαν σε ενιαίο χώρο στο κέντρο της Χιμάρας. 

Μήνυμα Μπελέρη από τη φυλακή

«Τώρα είναι η ώρα!! Σας χρειάζομαι όλους δίπλα μου!! Κανείς να μην λείψει από τις κάλπες στις 14 Μαϊου!! Όλοι είμαστε ΕΝΑ και σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την υποστήριξη, την αγάπη σας και την συμπαράσταση σας!! Όλοι μαζί για την αλλαγή!! Για το καλύτερο μέλλον του τόπου μας!!».

Το μήνυμα αυτό έστειλε μέσω ανάρτησής του στο Facebook, ο υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρης, ο οποίος συνελήφθη από τις αλβανικές αρχές το βράδυ της Πέμπτης και κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα Αυλώνας, δύο μέρες πριν από τις δημοτικές εκλογές.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Χιμάραειδήσεις τώραΜπελέρηςεκλογέςΑλβανίαΦρέντυ Μπελέρης