Κόσμος|15.05.2023 16:08

Οργή στην Αυστρία: Άρχισε να παίζει ομιλία του Χίτλερ σε τρένο - Τι λέει η εταιρεία

Newsroom

Άφωνοι έμειναν οι ταξιδιώτες ενός υπεραστικού τρένου στην Αυστρία την Κυριακή, όταν ακούστηκε στο τρένο η ηχογράφηση μιας ομιλίας του Αδόλφου Χίτλερ. Αντί για τις συνήθεις ανακοινώσεις, ένα πλήθος ακούστηκε να φωνάζει «Heil Hitler» και «Sieg Heil» από τα ηχεία του τρένου.

Η εταιρεία των τρένων δήλωσε ότι υπήρξαν αρκετά τέτοια περιστατικά τις τελευταίες ημέρες.

Ένας επιβάτης της γραμμής Μπρέγκενζ-Βιέννη ανέφερε στο BBC ότι όλοι στο τρένο ήταν «εντελώς σοκαρισμένοι».

Ο Ντέιβιντ Στέγκμουλερ, βουλευτής του Κόμματος των Πρασίνων, δήλωσε ότι η ομιλία του ναζιστή Γερμανού ηγέτη ακούστηκε από την ενδοεπικοινωνία λίγο πριν το τρένο, ένα OEBB Railjet 661, φτάσει στη Βιέννη. «Ακούσαμε δύο αποσπάσματα», πρόσθεσε.

«Πρώτα ακούστηκαν 30 δευτερόλεπτα ομιλίας του Χίτλερ και μετά άκουσα το "Sieg Heil"».

Ο κ. Στέγκμουλερ δήλωσε ότι το προσωπικό του τρένου δεν μπορούσε να σταματήσει την ηχογράφηση και δεν ήταν σε θέση να κάνει ανακοινώσεις. «Ένα μέλος του πληρώματος ήταν πραγματικά αναστατωμένο», περιέγραψε.

Τι λέει η εταιρεία

Σε ανακοίνωση που απέστειλαν στο BBC, οι Αυστριακοί Σιδηρόδρομοι (OEBB) ανέφεραν: «Αποστασιοποιούμαστε σαφώς από το περιεχόμενο. Μπορούμε προς το παρόν να υποθέσουμε ότι οι ανακοινώσεις έγιναν από άτομα που ήταν μέσα στο τρένο. Έχουμε καταγγείλει το θέμα στην αστυνομία».

Ο κ. Στέγκμουλερ δήλωσε ότι έλαβε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από έναν άνδρα που βρισκόταν στο τρένο μαζί με μια ηλικιωμένη κυρία, η οποία ήταν επιζήσασα από στρατόπεδο συγκέντρωσης. «Έκλαιγε», είπε.

Επίσης, είπε ότι ένας άλλος επιβάτης παρατήρησε ότι όταν σε άλλες χώρες υπήρχαν τεχνικά προβλήματα, αυτά αφορούσαν τη διακοπή του κλιματισμού: «Στην Αυστρία, το τεχνικό πρόβλημα είναι ο Χίτλερ».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

ειδήσεις τώραεπιβάτεςΑυστρίαΧίτλερτρένοΑδόλφος Χίτλερ