Κόσμος|16.05.2023 11:04

ΗΠΑ: Εισαγγελέας κατακεραυνώνει την έρευνα του FBI για τις σχέσεις του Τραμπ με τη Ρωσία - «Δεν θα έπρεπε καν να έχει ξεκινήσει»

Newsroom

Τo FBΙ δεν θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει έρευνα για τη σχέσεις τις εκστρατείας του Τραμπ το 2016 με τη Ρωσία, σύμφωνα με έκθεση του εισαγγελέα Τζον Ντέραμ.

Ο Τζον Ντέραμ καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το FBI χρησιμοποίησε «ακατέργαστες, μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες» για να ξεκινήσει έρευνα για τις σχέσεις του Τραμπ με τη Ρωσία, αλλά η έρευνα για την Κλίντον βασίστηκε σε διαφορετικά πρότυπα.

Ο εισαγγελέας ωστόσο, δεν προτείνει νέες κατηγορίες ούτε  αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο το FBI χειρίζεται τις πολιτικά φορτισμένες έρευνες.«Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και το FBI απέτυχαν να διατηρήσουν τη σημαντική αποστολή τους για αυστηρή πιστότητα στο νόμο», καταλήγει η έκθεση.

Από την πλευρά του το FBI τόνισε ότι «έχει ήδη εφαρμόσει δεκάδες διορθωτικές ενέργειες», οι οποίες αν είχαν υλοποιηθεί το 2016 «τα λάθη που εντοπίστηκαν στην έκθεση θα μπορούσαν να είχαν αποτραπεί».

Σημειώνεται ότι έρευνα του FBI για υποτιθέμενους δεσμούς μεταξύ της εκστρατείας Τραμπ και της Ρωσίας, η οποία διεξήχθη από τον Ειδικό Εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ, οδήγησε σε δεκάδες ποινικές διώξεις συνεργατών. Ωστόσο, δεν διαπίστωσε ότι η εκστρατεία Τραμπ και η Ρωσία είχαν συνωμοτήσει από κοινού για να επηρεάσουν τις εκλογές.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρωσίαειδήσεις τώραΝτόναλντ ΤραμπΗΠΑFBI