Κόσμος|16.05.2023 12:40

Μακελειό στο Μεξικό: Ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον του πλήθους σε γήπεδο ποδοσφαίρου - Έξι νεκροί εκ των οποίων τρεις ανήλικοι

Newsroom

Έξι άνθρωποι - εκ των οποίων οι τρεις ανήλικοι- σκοτώθηκαν στην πόλη Ατοτονίλκο ντε Τούλα στο κεντρικό Μεξικό, το απόγευμα της Κυριακής, όταν ένοπλοι εισέβαλαν σε γήπεδο ποδοσφαίρου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της τοπικής αστυνομίας, η ένοπλη επίθεση έγινε σε γήπεδο ποδοσφαίρου, την ώρα που γινόταν μία οικογενειακή ποδοσφαιριστή συνάντηση.

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, άγνωστοι, οι οποίοι φέρεται πως ήταν μεθυσμένοι, άνοιξαν πυρ εναντίον του πλήθους που είχε συγκεντρωθεί στο γήπεδο, με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός και στην συνέχεια να τραπούν σε φυγή.

Από τους πυροβολισμούς, δύο άτομα βρίσκαν ακαριαίο θάνατο, ενώ αργότερα, άλλοι τέσσερις υπέκυψαν στα τραύματά τους στο νοσοκομείο. Μάλιστα, δύο ακόμα νοσηλεύονται τραυματισμένοι σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι αξιωματούχοι δεν έδωσαν κίνητρο για τις δολοφονίες, αλλά υποθέτουν ότι μπορεί να σχετίζονται με διαμάχη μεταξύ των ντόπιων και των κατοίκων της γειτονικής Πολιτείας του Μεξικού.

Τον Σεπτέμβριο, σε παρόμοια επίθεση σε γήπεδο ποδοσφαίρου σκοτώθηκαν τέσσερις άνθρωποι στο Μορέλος, νότια της πρωτεύουσας. Μεταξύ των νεκρών εκείνης της επίθεσης ήταν και ένας πρώην δήμαρχος της πόλης Yecapixtla.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μεξικόένοπλη επίθεσηειδήσεις τώραπυροβολισμοί