Κόσμος|17.05.2023 23:15

Διάρρηξη-μυστήριο στο σπίτι του υπεύθυνου ασφάλειας του Μπάιντεν: Μεθυσμένος απέφυγε τους πράκτορες που τον προστάτευαν

Newsroom

Αμερικανοί αξιωματούχοι εξετάζουν πώς ένας προφανώς μεθυσμένος άνδρας μπόρεσε να διαρρήξει το σπίτι του συμβούλου εθνικής ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν, αποφεύγοντας τους πράκτορες ασφαλείας που βρίσκονταν έξω από αυτό, σύμφωνα με τον αμερικανικό εταίρο του το CBS News.

Η εισβολή έγινε τον περασμένο μήνα, δήλωσε αξιωματούχος των αμερικανικών αρχών επιβολής του νόμου. Ο άνδρας - ο οποίος εξακολουθεί να καταζητείται - φέρεται να μπήκε στο σπίτι του Σάλιβαν

Ο Σάλιβαν ήρθε αντιμέτωπος με τον εισβολέα - ο οποίος δεν φαινόταν να γνωρίζει τον Σάλιβαν ή να έχει πρόθεση να τον βλάψει - και του ζήτησε να φύγει, σύμφωνα με την Washington Post.

Περισσότεροι από δύο πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας βρίσκονταν έξω και δεν γνώριζαν για τη διάρρηξη μέχρι που τους ενημέρωσε ο Σάλιβαν, δήλωσε στο CBS αξιωματούχος των αμερικανικών αρχών επιβολής του νόμου.

Η υπηρεσία έχει ξεκινήσει έρευνα για το πώς συνέβη αυτό, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Μυστική Υπηρεσία. «Παρόλο που ο προστατευόμενος δεν έπαθε τίποτα, λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη το θέμα και έχουμε ξεκινήσει μια ολοκληρωμένη έρευνα διασφάλισης της αποστολής για να εξετάσουμε όλες τις πτυχές του τι συνέβη».

«Οποιαδήποτε απόκλιση από τα πρωτόκολλα προστασίας μας είναι απαράδεκτη και αν αποκαλυφθεί, το προσωπικό θα λογοδοτήσει», πρόσθεσε η υπηρεσία.

Ο αξιωματούχος των υπηρεσιών επιβολής του νόμου δήλωσε στο CBS ότι το κλιμάκιο της Μυστικής Υπηρεσίας του κ. Σάλιβαν αντικαταστάθηκε και στο μεταξύ προστέθηκαν «πρόσθετα επίπεδα ασφαλείας».

Η παραβίαση έρχεται καθώς οι εκλεγμένοι αξιωματούχοι και οι πολιτικοί αντιμετωπίζουν αύξηση των απειλών και των παρενοχλήσεων.